• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

davidCURAÇAO – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft het leger opdracht gegeven een militair grondoffensief in de Gazastrook voor te bereiden. Dat meldt de krant Haaretz vandaag. Het leger nam vandaag al meer dan 50 doelen in Gaza onder vuur. 

“De instructie van de premier (…) is om voorbereidingen te treffen voor een uitvoerige, lange, voortdurende en krachtige campagne in Gaza”, tekende de krant op uit de mond van een Israëlische bron. “De premier heeft het leger bevolen klaar te staan om alles te geven. Een grondoffensief ligt op tafel.”
De Israëlische regering heeft het leger toestemming gegeven om nog eens veertigduizend reservisten op te roepen. Eerder al werden versterkingen naar de grens met Gaza gestuurd. Volgens een legerwoordvoerder zijn er vooralsnog geen plannen om de reservisten ook daadwerkelijk in te zetten. De reservisten zijn vooral gemobiliseerd om in geval van nood ingezet te kunnen worden.

‘Zware prijs’
Het doel van de operatie is Hamas te dwingen tot het betalen van een ‘zware prijs’ en de rust in het zuiden van Israël te laten weerkeren. De minister van Defensie en de stafchef van het leger hebben verzocht meer reservisten op te roepen.

Acht projectielen
Ondertussen wordt het zuiden van Israël vanuit Gaza nog steeds onder vuur genomen. In de ochtend zijn acht projectielen op Israël afgevuurd, zei het Israëlische leger. Maandagavond werden vanuit Gaza tientallen raketten afgevuurd.

© Novum

www.versgeperst.com