• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MFK-leiderCURAÇAO – Oud-premier Gerrit Schotte stelt dat de aanwijzing van Curaçao in 2012 een politiek zet was. Dit met als doel zijn regering ten val te brengen. “Aruba heeft in vijf jaar tijd nationale schuld verdubbeld van 2,2 naar 4,6 miljard, terwijl Nederland toekijkt”, aldus de MFK-leider.

Schotte vindt dat er met twee maten gemeten wordt. Terwijl Aruba zich verder in de schulden werkt, kreeg Curaçao twee jaar terug een aanwijzing opgelegd.

‘Fase’
“Premier Mike Eman van Aruba noemde het een ‘fase’ waar Curaçao als nieuw autonoom land doorheen moet”, zegt Schotte. Premier Mark Rutte voegde hieraan toe dat “een geordende uitvoering van de in 2010 gemaakte afspraken cruciaal was. Geen sluitende begroting voor 2012 is een ernstig feit. Vooral voor de bevolking van Curaçao. Wij zijn daarom zeer gemotiveerd deze lijn vast te houden.”

Vreemd
Volgens Schotte is het vreemd dat de regering van Aruba in vijf jaar tijd hun schuld, die in 23 jaar tijd is opgebouwd, verdubbelt. “De nationale schuld van Curaçao is gestegen van 55 naar 98 miljoen en dit werd bestempeld als een ‘serieuze zaak’, waarbij ingrijpen noodzakelijk werd geacht.” Schotte vindt dat opmerkelijk. “Als dit een serieuze zaak is, hoe is de schuld van Aruba dan te noemen?” De oud-premier stelt dat dit bewijst dat de aanwijzing van Curaçao een politieke zet was om de regering ten val brengen.

15 reacties op “Schotte: ‘Aanwijzing Curaçao was politiek gekleurd’”

 1. Net gelezen dat er een ex burgemeester veroordeelt is tot 10 jaar.
  voor ongeveer dezlfde misdaden. die Gerrit S ook gedaan heeft.
  Zou er ook voor hem hier een celstraf van 10 jaar inzitten?

  De voormalig burgemeester van New Orleans, Ray Nagin, heeft een gevangenisstraf van tien jaar opgelegd gekregen wegens corruptie.
  Dat meldt AP. Nagin is onder meer veroordeeld voor omkoming en witwassen en zou zich schuldig hebben gemaakt aan corrupte praktijken in zijn beide termijnen als burgemeester. Hij heeft altijd ontkend.

  De 58-jarige Democraat zou honderdduizenden dollars hebben aangenomen van corrupte zakenlui in ruil voor zijn steun voor verschillende projecten. Hij nam niet alleen geld aan, maar ook vakanties en vrachtwagenladingen gratis graniet voor zijn familiebedrijf.

 2. Mensen, niet zo negatief over Schotte. Hij is de beste schuldsaneerder van Curacao.

  Toen hij ministerpresident werd zat hij diep in de schulden door al zijn faillissementen en bysides, maar daar was hij in no time uit door graaien in de staatskas en Italiaanse mafia stortingen op zijn bankrekening in Miami.

  In plaats van schulden had hij op een gegeven moment zoveel cash in zijn kluis dat hij zijn diplomatieke paspoort daarin niet meer kon vinden en daarom aangifte deed van vermissing.

 3. “Pukkie” hierboven: Je hebt helemaal gelijk! Ik zou het niet beter kunnen zeggen dan jij al uitlegde: De Status Aparte van Aruba in 1986 ging met andere afspraken gepaard dan 10-10-10 voor Curacao. En zéker zonder schuldsanering. Bovendien leende Aruba tot nog toe altijd op de internationale kapitaalmarkt en niét bij Nederland. Dus Gerrit Schotte probeert rookgordijnen op te trekken en verhalen te spinnen.

 4. jaja het gaat altijd om gerritje, nooit is hij schuldig maar altijd slachtoffer van een complot tegen hem.

  en altijd wijzen naar andere mensen of landen/eilanden.

  je had graag meer schuld gemaakt om je zakken te vullen en brult nu als een klein kind dat zijn zin niet krijgt/kreeg.

 5. Hoe kan het dat iemand als Schotte die het land heeft leeggeroofd nog steeds niet in Bon Futuro zit?

 6. Schotte en kornuiten hebben ons in en paar jaar tijd in een diepe poel van verderf (financieel en emotioneel) gestort en in paard van Troje de maffia en corruptici (Jamaarlooding etc.) met open armen onthaald ….
  Wat een looser om dit nu weer in zijn “voordeel” te willen uitbuiten .. JAGH
  PROHIBI pa LUBIDA

 7. Gerritje, Gerritje, wat ben je toch een slechte verliezer. Trouwens, hoeveel heeft het kabinet Schotte over de balk gegooid? En hoeveel gooit Asjes over de balk.

 8. Hoe goed ben je als premier, als je het presteert om op een geweldig zwem en duikeiland nog steeds achteruit te zwemmen. Met hoeveel maten meet een persoon die corrupt is ? Het valt Schotte zwaar dat hij een karikatuur geworden is van zichzelf.

 9. Schotte heeft gelijk, Politiek is “Het geheel van beginselen volgens welke een staat, gewest enz. geregeerd wordt of moet worden”. In dat kader is het een politiek besluit en dat hoort ook zo. Schotte (met zijn achtergrond nemen we hem dat maar niet kwalijk) , haalt weer zaken door elkaar en zijn achterban en supporters vinden die verwarring prima.

 10. Hoop dat Schotte zo snel mogelijk ,op een vreselijke manier op z,n bek gaat over de troep die hij zelf veroorzaakt heeft! Mensen wordt wakker!!!!!!!!!!!!!

 11. Beste Gerrit,

  Om jou regering (of zullen we zeggen imperium?) ten val te brengen had je geen hulp van buitenaf nodig. Daar waren jij en je kornuiten simpelweg zelf al meer dan capabel voor. Zie je, zo heb je toch nog kwaliteiten hoor. En de rest maar zeggen dat je geen capaciteiten bezat.. tsss…

  Verder, mijn vriend, is het wel heel makkelijk om met de vinger naar anderen te wijzen. Toon wat klasse en steek je hand in eigen boezem. Want eerlijk is eerlijk, je was de allergrootste. Hands down.

  De grootste dief
  De grootste leugenaar
  De corruptste politicus
  Met de grootste bek
  Die we ooit als premier hebben gehad.

  Bedankt dat je weg bent. Kappen met janken, verdwijn en kom aub nooit meer terug.
  En dan kom je nog goed weg. Want het liefst ziet iedereen je in de bak belanden voor wat je van ons hebt gestolen. Dat heb je op zijn minst wel verdiend.

  Met vriendelijke groeten,

  De bevolking van Curacao

 12. Voor het gemak vergaat Schotte te vermelden dat Nederland 75% van de schulden van Curacao had kwijtgescholden en voor het resterende bedrag een ongelofelijk lage rente berekende die ongeveer 13% minder was dat bij de normale kapitaalverschaffers. En toch maakte deze knoeier verschillende staatsbedrijven kapot waaronder Aqualectra. De Cft is in het leven geroepen wegens deze schuldsanering. Na vijf jaar normaal financieel beleid zou die commissie verdwijnen. Aruba heeft in 1986 Status Aparte gekregen, zonder schuldsanering. Tot op heden heeft Nederland geen hand uitgestoken om de Arubaans schuld te verlichten door bv ook leningen tegen lage rente te herfinancieren, zoals voor Curacao gebeurt. De manier waarop Nederland binnenlands zijn eigen probleem heeft aangepakt, heeft geleid tot honderdduizenden werklozen, duizenden faillissementen en veel leed en onrecht. De Europese 3% norm is de reden van de vernieling van de Nederlandse economie. Nu wil men Aruba ook deze norm opleggen, ondanks dat hierover geen afspraken bestaan met dat land. Schande !

 13. Schotte vergeet (omdat het hem uitkomt) wat belangrijke info te geven over het hoe en waarom de aanwijzing voor Curacao volkomen legitiem was en cf de afspraken nadat de nederlandse belasting betaler weer eens voor enkele miljarden de beurs had moeten trekken om een klein dorp als Curacao overeind te houden.
  De situatie vergelijken met die van Aruba is een echt appels en peren verhaal.

 14. Wat een jankert is die Schotte. Het enige wat hij heeft gedaan is in een periode van 2 jaar, samen met zijn kornuiten, het prachtige eiland Curacao, totaal naar de kloten heeft geholpen. Het is maar goed dat hij is “afgezet”anders zaten wij in hetzelfde schuitje als Haïti, Venezuela en Cuba.

 15. Tja, misschien zijn we het vergeten, maar onder Schotte veranderden de financien van Curacao razendsnel in een puinhoop.

  Achteraf maar goed dat hij de helft van de tijd met Ramsay en Stella op snoepreis was, dan kon hij hier geen schade aanrichten.

  Het is natuurlijk ook het toppunt van bananenrepubliek, een mislukte MAVO scholier verantwoordelijk maken voor de financien van een nieuw land.