• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Jeanne-Marie Francisca thumbCURAÇAO – Jeanne-Marie Francisca is minister-af. De bewindsvrouw van Sociale Ontwikkeling, Arbeid & Welzijn (SOAW) is gisteren door haar eigen partij, Pueblo Soberano, met een motie van wantrouwen heengezonden. Die stemden met elf man voor haar ontslag.

PS is ontevreden over haar functioneren omdat er niet in slaagde Francisca om de crisis op haar ministerie op te lossen.Ze is de zevende PS-minister in vier jaar tijd die voortijdig vertrekt. Vooral op Onderwijs kende de partij een groot verloop onder ministers.

motie van wantrouwen tegen Francisca

16 reacties op “PS stuurt minister Francisca weg”

 1. @Carlos,

  dat laatste zal zeker het geval zijn.
  Als je capabel bent ga je niet voor iemand als Asjes werken.
  Dat zou je goede naam schaden.
  sowieso is de poltiek hier op curacao alleen geschikt voor halve criminelen en mensen met weinig opleiding/intelligentie, want met een beetje verstand blijf je ver weg uit deze slangenkuil.
  De maffia kan gevaarlijk worden als je het spel eelijk wilt spelen.
  Zie Wiels, die aangaf niet verder door de maffia gebruikt te worden.

 2. Wat maakte haar dan zo geschikt voor het ministerschap?

  “In 2010 keert Francisca terug naar Curaçao. Van 2010 tot 2012 is zij werkzaam als reclasseringsambtenaar bij de Stichting Reclassering Curaçao. In 2012 zou zij enige maanden als ‘management assistant’ functioneren van toenmalig PS-Statenvoorzitter Ivar Asjes.
  n deze functie moest zij indertijd Asjes ondersteunen en tevens bijstaan bij
  initiatiefvoorstellen en amendementen. Sinds oktober 2012 is Francisca adviseur van de PS-Statenfractie geweest. Tot zij in de maand mei van dit jaar werd voorgedragen als de nieuwe minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn”

  Asjes en de fractie wisten dus waar ze mee begonnen,. Je gaat wel twijfelen aan hun oordeelsvermogen. De PS heeft kennelijk weinig capabele mensen. Of..? Het zal capabele mensen niet motiveren voor de PS minister te wilen worden,.

 3. Niks aan de hand hoor als je niet goed fuctioneerd moet je gewoon gewipt van je positie. Om zo’n positie te kunnen beamen moet je zeker wat bedrijfskunde hebben geleerd op universitair niveau. Wel is het jammer dat de onkunde van zo’n minister wordt beloond met een aantal maanden wachtgeld regeling over de ruggen heen van het volk de belastingbetaler. Zakkenvullers.

 4. PS verdient niet meer dan een Post Scriptum te zijn.

 5. Klopt choppie Ben t helemaal met je eens. Eiland wordt geregeerd door halve wilden.

 6. Waar kan ik solliciteren voor de ontstane vacature? Ik wil het ook wel eens proberen om ¨minister te zijn voor een paar weekjes/maanden¨, zeker met het oog op het wachtgeld!

 7. zo zie maar weer een Minister die iets zegt over oneigenlijk gebruik van de onderstand word gelijk verwijderd

 8. Het gaat om Francisca maar toch… De volgende die niet alleen moet opstappen maar direct opgepakt moet worden is WHITEMAN. deze man vernietigt de inwoners van Curacao.. Gezondheid en milieu? GENOCIDE van mens en milieu

 9. Tja, wel vreemd dat deze minister Francisca weg moet en de rest van de PS ministers wel mogen blijven?
  Ik denk dat Marvelijntje toch echt hoog genoteerd staat om op te stappen.
  En idd Whiteman, die nog niets nuttigs heeft gedaan in een jaar tijd….

  Maar Rosario (PAIS) is goed bezig, die gaat discussieren over de E-sigaret.
  volgens Arthur Donker valt er veel te lachen op deze klip.
  Dat zal ik dan maar doen, want ik ben uitgehuild…

 10. PS

  Kan iemand eens uitrekenen wat die falende PS ministers ons inmiddels gekost hebben en nog gaan kosten aan wachtgelden?

  Kunnen we dat niet op PS verhalen?

 11. Deze minister is volkomen ongeschikt gebleken en terecht weggestuurd. Maar hoe kan het dat Fraudelyne Wiels fout op fout en misstand op misstand kan stapelen en de hand boven het hoofd wordt gehouden?

  Is hier sprake van een geheime deal?

 12. Weer wachtgeld voor een soberano deze gasten kosten klauwen met geld wanneer komt er een einde aan PS en MFK un stel di Ladron!!!

 13. Hallo Zorro

  Misschien omdat de heer Asjes van zijn fouten is gaan leren.

  Achter iemand gaan staan die niet capabel is of schadelijk is voor de vooruitgang van zaken….zorgt er alleen maar voor dat je ongeloofwaardig overkomt.

  En voordat je het weet ben jij dan de volgende die kan inpakken.

  De verhouding Wiels-Asjes is in mijn optiek ook niet ideaal, helemaal mee eens. Ik vraag me dan ook af hoe consequent dhr Asjes zal gaan optreden als het erop aankomt. Hopelijk pakt hij het dan tactisch aan. Maar het zou mooi zijn als er iets minder conflicten zouden zijn in de politiek op het eiland.

  Grt

  Zucht

 14. Ben benieuwd welke “PS Ster” er nu aan de beurt is, de smaken moeten daar zo langzamerhand wel op zijn na zoveel mislukte ministers.

 15. En nu nog Whiteman die niets heft gedaan voor het milieu en gezondheid van Curacao. Dit is ook zo een minister die geen leiderschap laat zien zoals vele anderen van PS.

  Dat krijgt het volk er voor terug als zij poppets neer zetten zonder hersenen. Marionnetten van Asjes. Blijf voarl stemmen op gevoel in plaats van met je hersenen, dan krijg je dit sort tafferelen. Kijk maar naar Sociale zaken, educatie, enz.

  Die minister van infrastructuur mag ook naar huis, super corrupt en zakkenvuller. Heeft een puinhoop van ROP gemaak.
  YWN

 16. Waarom is Asjes niet achter haar gaan staan zoals bij Fraudelien Wiels? Wat heeft Wiels wel, wat mevr. Francisca niet heeft? De verhouding Wiels-Asjes vind ik behoorlijk “ongezond”.