• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

geld thumbCURAÇAO – Er is nog steeds een gebrek aan voldoende wisselgeld. Dat meldt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). Met name supermarkten en kleinhandel hikken tegen dit probleem aan. Uit onderzoek blijkt echter dat consumenten hun wisselgeld, met name muntgeld, oppotten en niet uitgeven.

Inmiddels zijn er nieuwe munten besteld die binnenkort in omloop komen. Tot die tijd verzoekt de VBC het publiek om het thuis aanwezige contant geld uit te geven. Op die manier wordt de wachttijd tot de aankomst van het bestelde muntgeld soepel overbrugd.

6 reacties op “‘Help winkeliers, besteed je wisselgeld’”

 1. Waarom neemt de Kind niet de goede kant van zijn moeder .
  Curacao is toch de Kind van Nederland , Dus probeert ook de goede kant te nemen .
  Jarenlang zijn al Pinautomaten in Nederland dat u kan uw boodschappen uitpinnen .
  Waarom doen Curacao zo ook niet ?

 2. Met zoveel toerisme zal er ook wel wat naar het buitenland verdwijnen. Inwisselen naar eigen valuta kan meestal niet met muntgeld, en het is ook altijd wel leuk wat muntjes van je vakantie te hebben.

 3. @ zelfstandig ondernemer: de banken hebben geen kleingeld meer om te wisselen! Ik moet minstens twee maal per week naar de bank om groot geld te wisselen voor kleingeld om zo de klanten te kunnen terugbetalen, maar de ene keer heeft de bank geen guldens, vandaag waren er weer geen kwartjes. Einde van de maand betaalt werkelijk iedereen met honderd gulden (ook al hebben ze kleiner). Dus waar al die munten zijn?? Ik denk inderdaad bij de mensen thuis in een oude sok. In elk geval niet in de winkel en ook niet bij de banken. Pinnen zou inderdaad voor alles en iedereen een grote vooruitgang zijn!

 4. Betalen met de pinpas, dan is er geen wisselgeld nodig. Gelijk ook minder geld in kas voor rovers.

 5. Ik denk dat Tromp te druk is met zijn eigen bedrijven of “business trips” met zijn medewerkers in plaats van naar behoren uitvoeren van de centrale bank functies en het op tijd bestellen van de noodzakelijk wisselgeld.

 6. Zo ,gemakkelijk kan het niet zijn ,binnenblijven en eisen
  Waarom nemen de winkeliers geen moeite om naar de Bank te gaan !!