• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

 VBCCURAÇAO – Curaçao moet economische kansen beter benutten. Dat stelde de Vereniging bedrijfsleven Curaçao (VBC) tijdens de economische conferentie die onlangs plaatsvond. Om dat te kunnen realiseren moet het investeringsklimaat wel verder worden verbeterd. 

Het bedrijfsleven en politici, waaronder minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling, waren hierbij aanwezig.

Investeringsklimaat
De VBC pleit voor het verbeteren van het investeringsklimaat. Er kwamen verschillende onderwerpen ter tafel tijdens de confererentie zoals jeugdwerkloosheid, immigratie, vestigingsvergunningen en het opzetten van een Better Business Bureau. Minister Palm maakte daarnaast een aantal concrete projecten bekend op het gebied van toerisme, logistiek, groene energie en internationale handel. Zo staan er op het gebied van toerisme 42 projecten op de agenda, waarvan twaalf in de startfase. Bij uitvoering zou dit meer dan 2700 extra kamers moeten opleveren.

Economie
Daarnaast worden de Fair Trade Authority Curaçao (FTAC), Regulatory Board, Curaçao Economic Development Board-CINEX en de Curaçao Development Financial Institute (CDFI) geïntroduceerd. Deze additionele bureaucratische organisaties zouden bij moeten dragen aan de transparantie, deskundigheid en onafhankelijkheid binnen de Curaçaose economie.

4 reacties op “VBC: ‘Curaçao moet economische kansen beter benutten’”

 1. Greentown is een economische kans!!!
  maar geen politicus (corrupticus), heeft de ballen om dit project een kans te geven!!

 2. Haha laat me niet lachen. Hoop gebla bla. Even snoepreisje op kosten van de belasting betaler voor zogenaamde goede contacten leggen etc. Nee komt nooit van de grond. Kunnen ze niet en waarom? Zijn ze gewoon te dom voor om daadwerkelijk iets te bereiken. Alles is altyd half half. Er wordt nooit is afgemaakt en dat zie je in alles terug. Zo gaat dat in afrikaanse landen ook. Komt daar ook nooit goed.

 3. Investeringsklimaat? Wie wil in een criminele eilandje investeren?

 4. Curaçao kunnen de economische kansen niet benutten, want Curaçao zit in de Gevangenis van de Nederlandse Triangel Monopolie .