• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) kent meer prioriteit toe aan zorg en aandacht voor slachtoffers van misdrijven. Dat is te lezen in de Aanwijzing Slachtofferzorg, die per 1 juli ingaat. Procureur-generaal Guus Schram ondertekende vandaag het document bij partnerorganisatie Bureau Slachtofferhulp.

Vorig jaar heeft het OM slachtofferzorg officieel tot prioriteit verheven. Het personeel bij het parket heeft een informatiesessie gehad aan de hand van een uitgebreide werkinstructie. Die moest het personeel vertrouwd maken met de Aanwijzing Slachtofferzorg. Schram wil de Aanwijzing ook invoeren op Sint Maarten en de BES-eilanden.

foto OM slachtofferhulpInformatie
Het OM vindt het belangrijk om slachtoffers begrijpelijke informatie te verschaffen. De slachtoffers moeten “op professionele wijze worden ondersteund door bijvoorbeeld het verschaffen van heldere en correcte informatie, zodat het slachtoffer zijn rol en mogelijkheden binnen het strafproces begrijpt. Zo weet het slachtoffer waar hij aan toe is en welke stappen er genomen kunnen worden.”

Aanwijzing Slachtofferzorg

1 reactie op “Meer aandacht OM voor slachtoffers”

  1. Wat een gezwets! Als het OM meer aandacht voor de slachtoffers wil accepteert het niet dat Brian Mariano, anderhalf jaar na zijn veroordeling tot een jaar cel, nog vrij rondloopt.

    En accepteert het OM het niet dat Nelson dos Santos van de drievoudige verkeersmoord een jaar na zijn gruwelijke daad nog niet voor de rechter is geweest.

    Schaam je, OM!