• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vermistCURAÇAO – De botresten die in Panama werden gevonden zijn van Kris Kremers. Onderzoeker Diomedes Trejos laat aan Novum Nieuws weten dat er een dna-match is. Het is voor Trejos nog onduidelijk waaraan Kremers precies is overleden.

Maandag bevestigde het OM dat ander weefsel van Lisanne Froon is. Trejos zet zijn onderzoek naar kledingstukken, die op 13 juni in de afgelegen gemeenschap Alto Romero werden gevonden, voort. Donderdag werden daar bij een zoekactie de menselijke resten aangetroffen. Het weefsel, dat door Trejos in Panama-Stad werd onderzocht, wordt teruggebracht naar justitie in de provincie Chiriqui, waar het plaatsje Boquete in ligt. Daar werden de twee Nederlandse vrouwen op 1 april voor het laatst gezien. Het openbaar ministerie kon nog niet direct aangeven of er een persconferentie wordt georganiseerd om de voortgang van het onderzoek toe te lichten.

Vragen
Nu duidelijk is dat ook Kris Kremers is omgekomen in Panama heeft haar familie nog veel vragen over wat haar en Lisanne Froon is overkomen. “Er rest de familie slechts een manier om antwoorden te vinden en dat is doorgaan met zoeken”, schrijft hun woordvoerder in een reactie op de vondst van DNA van Kremers in botresten die in Panama werden gevonden.

Doodsoorzaak
Het is nog onduidelijk waardoor Kremers en Froon zijn omgekomen. “Door het medeleven van zo veel mensen en de giften op de stichting is het voor ons mogelijk om net zo lang door te gaan met zoeken tot een antwoord is gevonden op wat daar in Panama is gebeurd”, schrijft de woordvoerder. Maandag bevestigde het Openbaar Ministerie dat in botresten DNA van Lisanne Froon is gevonden. Dinsdagnacht bleek dat er ook DNA van Kremers bij zit. De menselijke resten waren donderdag gevonden bij een zoekactie in de afgelegen gemeenschap Alto Romero. De twee Nederlandse vrouwen waren op 1 april voor het laatst gezien in het plaatsje Boquete.

© Novum

www.versgeperst.com