• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Alex D. RosariaCURAÇAO – PAIS wil opheldering over een ongeluk op het Isla-terrein in oktober vorig jaar. Daarbij kwam de giftige stof vanadium vrij en werden Isla-medewerkers ziek. Alex Rosaria heeft minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur al drie keer om tekst en uitleg gevraagd.

Tot nu toe bleef het echter akelig stil. Rosaria stelde vlak na het incident voor het eerst vragen, daarna in december en ook in maart maakte hij kenbaar vraagtekens te zetten bij het feit dat het incident alleen is behandeld als een interne zaak.

Antwoord
Rosaria wil onder andere weten of de regering een officieel onderzoek heeft laten uitvoeren naar het incident, de oorzaak hiervan en of er zich meer van soortgelijke incidenten hebben voorgedaan in de afgelopen vijf jaar. Ook wil hij weten of de olieraffinaderij zich aan de geldende wetten en normen houdt. Daarnaast vraagt hij zich af hoe het op dit moment gesteld is met de gezondheid van de Isla-werknemers die bij het incident betrokken waren en of ze medisch zijn behandeld. Ten slotte wil Rosaria antwoord op de vraag of alleen werknemers binnen de raffinaderij in aanraking met de stof zijn gekomen of dat er mogelijk ook mensen buiten de Isla ziek zijn geworden.

1 reactie op “PAIS wil opheldering over ongeluk op Isla-terrein”

  1. Dacht Roasria echt een eerlijk antwoord van de Isla te krijgen?

    Het is hetzelffde als aan Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs gaan vragen of ze integer zijn.