• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

handboeienCURAÇAO – De politie in Terneuzen heeft gisteravond een pijnlijke vergissing gemaakt bij een arrestatie. Dat meldt de Zeeuwse krant PZC. Per abuis werd daar Allan Frans (34) gearresteerd wegens mishandeling. Dat ging er zo hardhandig aan toe dat hij vandaag niet aan het werk kon.

Frans vierde de overwinning van Nederland op Chili op de plaatselijke Markt toen hij plotseling gearresteerd werd. “Ik werd vanuit het niets door vier politieagenten en twee beveiligers met brute kracht tegen de muur gewerkt en in de boeien geslagen. Omstanders riepen dat ik niets had gedaan, dat ze de verkeerde te pakken hadden. Maar dat hielp niet, ik werd in een busje gegooid en naar een wat rustiger plek gebracht”, vertelt Frans tegenover het nieuwsblad.

Identificatie
Hij moest zijn naam opgeven, wat de arrestant ook deed. De agenten dachten echter dat hij ze in de maling nam en duwde hem opnieuw tegen de muur.
“Toen ze even later mijn identiteitskaart zagen, wisten ze dat ze toch echt fout waren.”

Excuses
De meeste mensen die een fout maken, bieden hun excuses aan. De Terneuzense politieagenten dachten daar kennelijk anders over. Frans: “Toen zeiden ze dat ik maar blij moest zijn met een gratis ritje in een politiebusje. Na aandringen zijn er excuses gemaakt. Prima, maar ik laat het er niet bij zitten”. Frans heeft inmiddels een officiële klacht ingediend. Hij kon gisteren vanwege pijn in zijn rug, been en polsen niet als havenwerker aan de slag. “Dat is erg, maar nog erger is dat een heleboel mensen mij nu misschien wel als een crimineel zien. Dat komt mij niet ten goede, zeker niet omdat ik graag samen met de firma Loontjes graag een pool- en bowlingcentrum bij de skihal wil beginnen. Antillianen krijgen al snel een stempel dat ze ‘slecht’ zijn. Onzin, ik had tot maandag nog nooit met de politie te maken gehad.”

Doortastend
Op de Markt gold een verscherpt toezicht na een vechtpartij tijdens Nederland-Australië. De politie was nog op zoek naar een verdachte in die zaak. Politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer: “Op aanwijzing van een beveiliger zijn de agenten op de 34-jarige man afgestapt. Daarbij waren er vermoedens dat er een wapen in het spel kon zijn. In dat soort gevallen treden wij doortastend op. Wij zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid van al die andere mensen op de Markt.”

12 reacties op “‘Ik moest blij zijn met een gratis ritje in een politiebusje’”

 1. HAHA en FADÀ. Integendeel, ik heb nog steeds kennissen in Nederland van Curaçaose afkomst. Het verschil is nl. dat wij elkaar veel minder zien aangezien ik nu een heel eind verder ben gaan wonen. Het zijn mijn vroegere schoolkameraden die ik nooit zal vergeten. maar vele andere Curaçaoënaars hebben mij diep teleurgesteld door hun houding, hun gedrag, en hun handelwijze. Jullie kunnen je voorstellen als iemand kwart voor drie middernacht keihard op je raam staat te kloppen om € 100 te lenen. En als je zegt dat je geen geld leent, krijg je als antwoord dat je discrimineert. Het gaat niet om het bedrag, maar de handelwijze, de daad. Dat is toch kolder om middernacht geld te komen lenen. Ik zat met een Curaoënaar in een café iets te drinken, rustig en leuk te praten. Komt er een Nederlands echtpaar binnen, ze keken rond voor een plaats, en mijn eigen landgenoot draaide zich om en pakte de borsten van de vrouw vast vast. Als de eigenaar opkomt voor zijn gasten, wil mijn eigen landgenoot de boel kort en klein slaan. Politie bij geroepen, en mijn eigen landgenoot wordt bruut weggevoerd naar het politie bureau. Zonder tussenkomst van de eigenaar was ik met alle zekerheid ook weggevoerd. Dit en nog andere walgelijke handelingen heb ik gezien en gehoord, daar waar ik woonde was het een broeinest van Curacaoënaars. Nogmaals, ik blijf dr bij, niet alle Curaçaoënaars zijn hetzelfde. Maar goed,zodoende was ik (verplicht) en tégen mijn zin gaan verhuizen. Ik ben een Curacaoënaar in hart en nieren, alhoewel mijn ouders van Venezolaanse afkomst zijn. Maar ik ben op Curacao geboren. Maar de waarheid zál en moét gezegd worden, al zijn het mijn landgenoten. Ik bén en blijf een Curaçaose kleurling. Mijn cultuur zal niemand mij ontnemen, maar mijn mentaliteit heb ik allang aangepast, de knop heb ik helemaal omgedraaid, en daar heb ik helemáál geen spijt van anders zal het moeilijk zijn om in een vreemd land te vertoeven. Je gaat de gedachte kweken dat je wordt gediscrimineerd Je wordt paranoïde, door je zelf gekweekte gedachten en gevoelens. Dus jullie slaan beiden de plank gruwelijk mis met jullie ongegronde gedachten.

 2. @Robert Blij om te horen dat je zo gelukkig is met je Tjecheche, Indoniesche, Nederlandse, Spanjaarden enz. Dat je je zo gelukkig voelt tussen deze mensen, moet iets heel appart zijn. ( wat doet je voor ze? )
  Hoop dat nooit een familie van jouw je moeder of vader bij jouw in die buurt gaat wonen, Want die zwarte/witte makamba zou ze niet aanspreken, want hij schaamt zicht dat ze van Curacao zijn.Volgens mij word je onder dwang gezet om deze domme/stomme verhaal te schrijven. Ik ga hulp voor je zoeken, eerst huisonderzoek en dan uigebreide lichaams onderzoek, vooral je hoofd en dan een begeleiding, zodat je nooit meer zulke dingen gaat opschrijven( Si ta na tempu ku por salba bo ahinda)

 3. @ robertico

  Daarnaast doe je alsof we het moeten accepteren dat er gegeneraliseerd wordt, omdat een deel van de antillianen zich niet weet te gedragen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is! Ik mag hopen dat je net als ik, genoeg hoogopgeleide antillianen in je vrienden- en familiekring hebt. Meestal heb je dan ook minder de drang om je te profileren als een uitzondering op de regel. Je hebt dan namelijk al een achterban die heeft laten zien wat ze kunnen.

 4. @ Fada

  Je haalt de woorden uit mijn mond.
  Ik stoor me echt aan antillianen die zich beter voelen omdat ze hun eigen mensen de rug hebben toegekeerd. Dit wil echter niet zeggen dat je het eens moet zijn met alle typische gedragingen waar antillianen zich schuldig aan maken. Want hoe correct je ook nederlands spreekt of geassimileerd bent in de nederlandse samenleving, je huidskleur veraad je toch wel en zal altijd een reden zijn om je op af te rekenen. Dus Roberto blijf lekker in de waan dat je (volledig) geaccepteerd wordt. Dat geeft je wellicht een veillig gevoel.

 5. @roberto
  dus jouw oplossing is om je maar aan te sluiten bij de groep die vooroordelen heeft?
  Je hebt je afgescheiden van Curaoënaars omdat???
  De Curaoënaars die in mijn vriendengroep zitten zijn allemaal welgerespecteerde werkende mensen, die ook nog eens leidinggevende funkties hebben.
  Zij hebben dit niet beriekt om andere mensen hun ongelijk te geven of whatever, maar omdat dit HUN eigen doel was.
  Het feit dat men achter je aanliep in de winkel was niet omdat je Curaoënaar was, maar omdat je huidskleur in je nadeel werkt(e).
  Niemand heeft je gevraagd wat je afkomst is voordat ze achter je aan gingen lopen.
  Je kon net zo goed een Surinamer, Afrikaan of andere getint persoon zijn.
  Ikzelf (geboren en getogen in NL) werd/wordt ook als allochtoon beschouwd, alleen doordat ik getint ben.
  Je kan in elke willekeurige kakbuurt gaan wonen, met de heetste aardappelen in je mond praten, maar je blijft een kleurling.
  En geloof me nou maar, in heel NL (en de rest vd wereld) zijn er mensen die negatief denken over gekleurde mensen.
  OOK in jouw buurt, waar maar eens in de zoveel tijd een Antilliaan komt.
  Dus denk maar niet dat niemand daar bij jou in de buurt scheef naar je kijkt, ze laten het alleen niet blijken.
  En trouwens het is Dushi Korsou of Dushi Curacao.

 6. Even voor de mensen op Curacao,. de Politie in Terneuzen rijdt nog op varkens.

 7. LOKOLOKO. Groot gelijk heb je. Iedereen brengt IETS tot stand naar gelang hij zijn leven leidt. Bijvoorbeeld: een man die prachtige meubels maakt, bouwt daarbij een “naam” op als een bekwaam vakman. Een vrouw die heerlijke maaltijden bereidt, bouwt hierdoor een “naam” op als een goede kokkin. Een derde persoon doet niets en bouwt een naam op als iemand die lui is, een nietsdoener dus. Iedereen bouwt voor zichzelf een naam op, een goede naam, of een slechte naam.. En dat laatste, daarmee hebben Curaçaoënaars zichzelf een naam gegeven. WIJ ZIJN LUI. Door een slechte naam op te bouwen, brengen sommige Curaçaoënaars zich, maar ook andere(n) in opspraak. Alle Curaçaoënaars krijgen een slechte naam. Er wordt dus geen onderscheid gemaakt. Een voorbeeldige Curacaoënaar moet enorm zijn best doen om te laten zien dat hij niet zo is als de anderen, en zodoende wordt hij langzaam maar zeker opgenomen in Nederlandse kringen. Veel Curaoënaars wijken van het rechte pad af, en gaan de verkeerde op. Ze worden slecht door hun omgang met slechte vrienden. Nederlanders op hun beurt maken en weten het onderscheid niet. Je bent een kleurling, en je lot is verzegeld. Vooral in bepaalde steden waar Curaçaoënaars voor heel ophef zorgen. Ik werd jaren gediscrimineerd, maar mijn optie was; ik zál en moét aantonen dat ik niet zo ben zoals anderen, wat mij ook gelukt is. Ik heb degenen die mij discrimineren nooit kwalijk genomen, zij weten het ook niet. Een voorbeeld: ik moest tot tweemaal toe (op verschillende aangelegenheden), in een supermarket, al mijn spullen uit de handtas halen, alles werd gecontroleerd op mijn bon of alles betaald was, en daarna mocht ik verder lopen. Maar ik heb nooit werk van gemaakt want is wist dat ik moest boeten voor het gedrag van andere kwaadwillige Curacaoënaars. In kledingzaken werd ik nauwkeurig gadegeslagen en gevolgd totdat ik weer wegging. Dus ik heb heel wat meegemaakt i.v.m. discriminatie.Maar nu woon ik in een buurt waar ik (misschien) om de twee jaar een Curacaoënaar zie, maar geen contact mee heb, wél zie ik enkele kleurlingen hier in de buurt, en dat is alles. Ook heb ik een enorme vriendenkring opgebouwd met Nederlanders, Indonesiërs, Spanjaarden, en zelfs Tsjechen etc.etc. kortom verschillende andere soorten rassen, maar géén Curaçaoënaars, NO WAY. En ik geniet er nog steeds van. Ze zijn geen vrienden van me, maar de sfeer is heel wat anders, heel wat rustiger. Het is heel jammer dat het zo is verlopen, want het is juist prettig als je een landgenoot in een ver land ontmoet, en waarmee je leuke opbouwende gedachten en herinneringen kunt wisselen. Gesprekken over onze DUSHI CORSOW EN HAAR PRACHTIGE BEVOLKING. Hééééééérlijk is dat. Mama mia.

 8. @lokoloko dat is wel èèn van de domste dingen die ik op deze site heb gelezen.
  Hij werd aangewezen door een beveiliger.
  Dat heeft helemaal niks met andere Antillianen te maken, maar gewoon doordat deze beveiliger het verschil niet kon zien tussen deze man en de daadwerkelijke persoon die ze zochten.
  Andere Antillianen kunnen ook niet de schuld krijgen van de handelswijze van de politie.
  U bent èèn van de mensen die haat probeert te zaaien onder de mensen.
  U kunt net zo goed uw haar blonderen en MINDER_MINDER_MINDER lopen schreeuwen.

 9. Ja, dat krijg je now wanneer een groot aantal Antillianen zich misdragen. De onschuldigen betalen de rekening.
  Ik heb met deze man te doen. Hij mag zijn criminele landgenoten wel vervloeken. Want ZIJ en niet de politie hebben hem deze onaangename ervaring aangedaan.

 10. Hier is geen sprake van een ‘pijnlijke vergissing’ maar van bewuste mishandeling (en waarschijnlijk discriminatie) van een onschuldige burger. Hopenlijk spant dhr. Frans een rechtszaak aan tegen deze ‘criminelen’ en een forse eis tot schadevergoeding bij de autoriteiten die gebruik maken van de diensten van deze criminelen en dus verantwoordelijk zijn voor hun wandaden..

 11. Onzinnige reacti van de politie

 12. Doortastend? (Whoehaha).