• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

politielichtenCURAÇAO – De 26-jarige Liomar Winklaar, die op 15 mei ontsnapte uit de gevangenis, is gisteren rond 13.55 uur gearresteerd in Papaya. Dat ging er ruig aan toe. Een 53-jarig familielid negeerde een stopteken van de politie en reed met zijn pick-up op een van de agenten in. De agent loste daarom een schot.

Winklaar raakte hierbij gewond in zijn gezicht door het gebroken glas. In een woning in Papaya waar hij zich geruime tijd wist schuil te houden, werd een vuurwapen (kaliber .38) en een grote hoeveelheid munitie aangetroffen. Het familielid en de 25-jarige vrouw X.M.A.O zijn eveneens in hechtenis gesteld. Dit in afwachting van het onderzoek. De politie is het publiek dankbaar voor de binnengekomen tips.

Ontsnapping
Winklaar ontsnapte op 15 mei samen met Eni Carmelia uit de SDKK-gevangenis. De ontsnapping vond plaats in de meubelwerkplaats van de gevangenis waar Winklaar en Carmelia werkten. Kort voor hun ontsnapping had het tweetal gevangenbewaarders mishandeld. Een van hen werd gewurgd tot hij buiten bewustzijn was en de ander werd vastgebonden.

Gebroeders Carmelia
Eni Carmelia werd op 20 mei al ingerekend samen met zijn broertje Sherlendo. De zestienjarige Sherlendo vluchtte op 25 april uit het JJIC (Justitieel Jeugdinrichting Curaçao, het voormalige GOG). Eni Carmelia werd in 2012 veroordeeld tot negen jaar cel voor een overval op en de verkrachting van drie vrouwen.

Ervaring
Winklaar heeft ervaring met ontsnappen. In maart 2009 wist hij na een korte gijzeling ook te ontsnappen. Hij werd een maand later weer opgepakt. Hij is veroordeeld tot 24 jaar cel voor het plegen van een dubbele moord op een Nederlands echtpaar in 2005.

Liomar Winklaar

2 reacties op “Voortvluchtige Liomar Winklaar gearresteerd in Papaya”

 1. @ lokoloko, op 24-06-2014 om 18:30 schreef: Kon di politieagent niet raak schieten ?!

  Met zo’n lange straftijd zal hij het altijd weer proberen.
  Voor zwaar gestraften met ‘n persoonlijkheidsstoornis en de agressiviteit als Winklaar zou het mooi zijn als deze elders gedetineerd zouden kunnen worden i.p.v Bon Futuro, bijvoorbeeld in NL.

  [ ‘n lolo di awa heeft toch geen droog kruit 🙂 ]

 2. Kon di politieagent niet raak schieten? Wat een lolo’s toch!