• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

thumb wietCURAÇAO – Volgens Harish Monorath, deken van de Orde van Advocaten in Suriname, moet het gebruik van marihuana gelegaliseerd worden in het Zuid-Amerikaanse land. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd. “Marihuanagebruik is populair onder mensen die fysieke arbeid doen, zoals de bouwsector.”

Volgens Monorath gebruikt ongeveer 40 procent van de mensen op de arbeidsmarkt marihuana en is het een bijna niet weg te denken onderdeel van de samenleving. Hij is ervan overtuigd dat er meer wetenschappelijk onderzoek gedaan moet worden naar het gebruik van softdrugs. Hoe dan ook is het volgens de deken een kwestie van tijd voordat het gelegaliseerd wordt.

Versoepeling
Monorath stelt tegenover de krant dat overtreders in praktijk al mild worden aangepakt door het Openbaar Ministerie (OM). “Je merkt dat mensen die opgepakt zijn wegens gebruik van het spul binnen een paar dagen in opdracht van het OM in vrijheid worden gesteld.” In andere landen gaat dit zelfs een stap verder. Zo wordt er in Mexico en drie Amerikaanse steden een versoepeling gehandhaafd. “In Uruguay is zelfs de hele keten van teelt tot gebruik straffeloos gesteld”, meldt Chadrikpersad Santhoki, voormalig hoofd van de Inter-American Drug Abuse Control Commission (CICAD).

Gebalanceerde aanpak
In Suriname moet de aanpak echter meer gebalanceerd zijn, stelt Monorath. “Een versterkte aanpak met goede internationale samenwerking. Het beleid van de Verenigde Naties moet gehanteerd worden. De aanpak moet integraal, structureel en wetenschappelijk zijn, en niet emotioneel.”

1 reactie op “‘Legaliseren marihuana bijna onvermijdelijk’”

  1. […] bron: https://www.versgeperst.com/nieuws/254816/legaliseren-marihuana-bijna-onvermijdelijk.html […]