• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtzaakCURAÇAO – De man die op 8 januari twee toeristen uit Vroomshoop doodreed bij de EEG-weg is veroordeeld tot 30 maanden cel. De 34-jarige Haïtiaan M.F. botste op de fatale dag frontaal op de huurauto van het Nederlandse echtpaar. Jannes Hendriksen overleed vrijwel direct, zijn vrouw Everdianne stierf enkele dagen later.

Hun zesjarige zoon Glenn raakte zwaargewond.

Botsing
De botsing vond plaats toen F. met een Volkswagen Beetle een file in probeerde te halen. De Suzuki Alto met daarin de slachtoffers botste zodoende frontaal op de Beetle. Ter plekke gold een inhaalverbod. Bovendien had F. geen rijbewijs en was de auto onverzekerd. Hij was al vaker betrapt op rijden zonder rijbewijs.

Vonnis
De rechter veroordeelde de Haïtiaan tot 30 maanden gevangenisstraf wegens dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel door schuld. De helft van zijn celstraf is onvoorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Het rijden zonder rijbewijs en onverzekerd rijden bleven onbestraft.

8 reacties op “Dertig maanden cel voor doodrijder twee toeristen”

 1. Nelson Dos Santos zal ook wel weinig straf krijgen.. zowiezo wanneer komt hij voor?

 2. Het is te hopen dat het OM in beroep gaat !

 3. 30 MAANDEN waarbij 2 slachtoffers zijn overleden en een kind ouderloos is geworden., tevens had deze bestuurder geen rijbewijs er was een inhaalverbod en in het verleden al een paar keer opgepakt!! Is te gek voor woorden….de weegschaal van vrouwe Justitia moet toch even bijgesteld worden waarschijnlijk moest de maanden in jaren worden afgelezen. Deze man moet na z’n “straf” terug naar Haitie geloof me dat is de beste oplossing en straf die dit soort gewetenloze schorem kan krijgen en hier nooit meer worden toegelaten, tevens zal dit een les zijn voor een ieder die het zelfde soort geintje uit haalt….Triest!!!

 4. Strafmaat is nooit genoeg. Jammer maar wet is wet. In Nederland :

  http://www.hartvannederland.nl/nederland/groningen/2012/celstraf-voor-doodrijden-lotte-16/

  “Update: 30 juli 2012 om 23:02

  De 22-jarige automobilist die in februari een auto-ongeluk veroorzaakte waarbij Lotte Warries (16) om het leven kwam, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Eddy D. mag bovendien 5 jaar niet meer in een auto rijden.”

 5. Hij had minimaal 100 maanden ONVOORWAARDELIJK moeten krijgen voor al het leed dat hij heeft veroorzaakt.!

 6. 2 mensen doodgereden op een weg waar een inhaalverbod geldt, Ook nog geen rijbewijs en de auto onverzekerd. Het arme kindje, voor altijd getraumatiseerd, beide ouders verloren. Hoe is het mogelijk dat zo iemand maar 30 maanden cel krijgt, niet te geloven !! Hij had minimaal 100 maanden ONVOORWAARDELIJK moeten krijgen !

 7. Iets meer dan een jaar cel voor deze gruwelijke moordaanslag, want dat was dit absurde inhalen (ook nog eens zonder rijbewijs en onverzekerd).

  De nabestaanden moeten deze crimineel levenslang achtervolgen met schadeclaims.

  En de vraag is natuurlijk of hij deze straf ook moet gaan uitzitten. Anderhalf jaar geleden werd Brian Mariano tot een jaar cel veroordeeld en heeft daarvan nog geen dag uitgezeten.

  Wie bepaalt eigenlijk wie wel en niet een straf moet gaan uitzitten? De drugsmafia?

 8. “30 maanden, de helft onvoorwaardelijk…..” Dit is ronduit schandalig. Hoe is dit mogelijk, zo’n lage straf voor zoveel leed. Ik ben gewoon sprakeloos….