• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het aantal overvallen steeg in 2013 naar 577 gevallen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) in het jaarverslag. Daarmee steeg het aantal diefstallen met geweld met 15 procent ten opzichte van 2012. Het is tevens het hoogste aantal sinds 2006. De helft van de overvallen is uitgevoerd met vuurwapens.

Het oplossingspercentage van de gevreesde atrako’s kwam in 2013 uit op op 17,5 procent. Aanhoudingen in verband met overvallen vonden in 86 procent van de arrestaties plaats binnen drie maanden.

5 reacties op “Overvallen stegen in 2013 met 15 procent”

 1. @Henriques H, Heel veel sterkte.
  Voor nu: daders uit de weg ruimen. voor de toekomst: geboortebeperking instellen.
  veel personen hier veroorzaken alleen maar ellende, kosten geld en hebben absoluut niets positiefs toe te voegen op/aan deze aardkloot.

 2. Het beleid van deze incompetente overheid werkt het alleen maar meer in de hand. Hele discussies worden er over gevoerd dat er iets gedaan moet worden
  Alleen blijft het bij discussiëren. Echte aanpak wordt niet gedaan, en dat zie je overal in terug op dit eiland.

 3. @Henriques H: Ongelovelijk zeg, sterkte met de verwerking !
  Wij waren er bijna gaan eten maandag omdat de kids allebei over zijn… bizar gewoon !!!

 4. Laten we nu niet zo ver teruggaan maar naar de 1e en 2e helft van dit jaar kijken. Wat hebben we aan die cijfers terwijl we in het nu leven.
  Gisterenavond met fam.+kleinkinderen bij Il Forno aan de Caracasbaaiweg gaan eten en net voordat we wilden vertrekken kwamen er een aantal onverlaten met bivakmutsen en shotguns via de achterzijde binnen. Er zaten meer dan 20 touristen te eten de mensen zijn doodsbang, alles moeten in leveren tassen leegmaken enz enz. Bij thuiskomst ben je bezig om je kaarten te blokkeren aangifte te doen, hop weer uren kwijt.

  De kinderen waren doodsbang en zijn nu nog steeds overstuur.

  Het is te gek voor woorden allemaal de laatste tijd.
  Waarom wordt er niet een keer ingegfrepen door de afgevaardigde minister van PAIS, wat is dat voor een slapjanus. Waarom niet met onmiddellijke ingang de wijken ingaan, wijzig de wet desnoods en ram de deuren in. Fouilleren die hap. Jonge jongens in dure auto’s kan niet, oude auto’s kan evenmin. Aanhouden, zoveel wapens onder die crimi’s is onvoorstelbaar.
  Vooral de wijken Montana, Rooi Santu en Koraal Specht moeten extra tegen het licht gehouden worden.
  De criminaliteit overstijgt langzaam alles.

  Doe er iets aan en stop met onderzoeken en cijfertjes. Het is 2 voor 12.
  Wat een teleurstelling ide partij van Rosaria. Mijn stem gaat niet meer die kant op dat spreekt voor zich en inmiddels velen met mij..
  Triest triest allemaal.

 5. Reactie van de regering: “15% is nog altijd positiever dan 16%…”