• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. John Baselmans denkt dat het geld dat bestemd is voor onderhoud van de Weg naar Westpunt ergens anders is beland.

Vol goede moed kondigde minister Balborda de werkzaamheden aan over de gehele Westpuntweg van Grote Berg tot splitsing Soto. Het zag er allemaal goed uit en het eerste gedeelte van het project, rond Grote Berg, werd na enkele weken perfect afgeleverd. Elke bewoner aan de weg kreeg een nette ingang en naast de verbrede weg werd alles netjes afgewerkt met opgespoten diabaas en wit zand als finishing touch. De tijdelijke wegen werden weer afgegraven en de natuur zoveel mogelijk hersteld. Dit te zien gaf ons hoop.

Deel twee van dit project zag men al verschillen. De aansluiting, deel een aan deel twee, heeft een hinderlijke bobbel in de weg en de afwerking was stukken minder. De tijdelijke wegen dwars door de natuur bleven liggen en veel troep is nog te zien inclusief puin.

Ondertussen was men al bezig met deel drie vanaf pomp Tera Cora tot afslag Soto. Hier kregen de bewoners gedeeltelijk nog hun oprit terug en de zijkanten werden totaal niet afgewerkt laat staan bespoten met vloeibare teer. Grote gaten liggen nu direct langs een nieuw wegdek! De opgelapte duikers onder de weg door werden ook niet afgewerkt, puin en kapotte bomen zie je overal en de tijdelijke wegen liggen er nog.

Deel vier: vreselijke gaten langs de weg en vele bewoners hebben geen oprit meer gekregen. De weg is totaal niet afgewerkt en ook hier zien we de tijdelijke wegen, puin en kapotte bomen langs de weg liggen. En als toetje hebben we hier dat de vangrail op een gevaarlijke plaats voorgoed verdwenen is en wordt de tijdelijke weg als een sluipweg gebruikt! Waterafvoer is totaal geblokkeerd.Het is wachten op een fikse regenbui waar de buurtbewoners blij mee zullen zijn.

Deel vijf: geen wegenbouw meer te zien, alles is stopgezet en aan de reactie (geen dus) van minister Balborda te zien kan Tera Cora fluiten naar een nieuwe weg. Zo blijven we dus in het dorp een kraterveld houden en zien we wederom de loze beloftes van onze regering! Geen veilige beloofde rotonde en geen fatsoenlijke ingangen naar de winkels. Dit deel horrorweg met de vele ongelukken is kennelijk geen prioriteit van onze minister en zijn regeerders.

Het is triest hoe projecten begeleid worden en het meest belangrijke, gecontroleerd worden. Bij dit project is het overduidelijk dat miljoenen verdwijnen en dat de aannemers vreselijk knoeien. Dat kan omdat er toch geen controles uitgeoefend wordt op hun afgeleverd werk. Veel wijst er op dat er mogelijk een goedkeuring wordt afgekocht! Dat zagen we bij het stuk na Daniel waar delen van de weg met beton snel opgevuld werden en een laagje asfalt ons moet doen geloven dat er een nieuwe weg gelegd was. De oude rand ligt nu opgevuld onder de enkel nieuwe laag!

Het is onaanvaardbaar dat er zoveel belastinggeld, bijeengebracht door ons burgers, blijkbaar wordt weggesluisd en dat we binnen de kortste keren weer zitten met afgebrokkelde wegen inclusief kraters en een verwoeste natuur. Triest is dat een minister niet even op persoonlijke brieven kan reageren waar dit alles aangekaart is en vragen beantwoordt over wat de redenen is van deze oplichterij en volksverlakkerij. Het is duidelijk dat veel geld blijkbaar niet in de Weg naar Westpunt wordt gestoken maar elders.

1 reactie op “Ingezonden: ‘En toen, minister Earl Balborda?’”

 1. De heer Balborda is niet integer en moet zijn ministerpost afstaan, redenen:
  – Hij heeft een buitenechtelijke relatie met een secretarise van de ROP.
  – Hij heeft ook de ROP lamgelegd door de personeelsvacatures niet te laten invullen, zo werken er 22 mensen waar er 38 nodig zijn. Van degenen die er wel werken zijn er veel ziek thuis door de politieke inmenging en lastering van de minister. Idereen die hem dwarszit, probeert hij weg te pesten.
  – De heer Balborda is op zoek naar een stuk grond waar hij een project kan opzetten voor sociale woningbouw. Daarmee wilt hij minstens 4500 huizen bouwen die hem minstens 9000 stemmen moet opleveren voor een post in het parlament van Curacao. Dat is zijn doel. Anders doet hij het niet, hij is er niet voor de mens maar voor eigen gewin.

  De heer Balborda is minister ontwaardig en zou opnieuw door de screening moeten gaan. Verder is er een onderzoek nodig naar de wantoestanden binnen de ROP, woningbouw en de DOW.
  YWN