• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vermistCURAÇAO – Het Nederlands elftal heeft mensen via Twitter opgeroepen uit te kijken naar de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon in Panama. Spelers en staf twitterden foto’s van onder meer oranje polsbandjes met daarop de link naar de website die voor de zoektocht naar de jonge vrouwen in het leven is geroepen.

De broer van Kremers had een brief geschreven naar de voetballers waarin hij om hulp vroeg. “Ik, en met mij de gehele beide families en iedereen die ons vrijwillig aan het helpen is, zijn jullie enorm dankbaar als jullie het oranje bandje tijdens een wedstrijd zouden willen dragen”, schreef Sjors Kremers.

Wedstrijd
Of de spelers de bandjes ook tijdens de wedstrijd gaan dragen weten de families niet. Wel zijn ze in ieder geval ‘dolblij’ dat ze steun krijgen van Oranje. Dit soort support waarin Panamezen om hulp gevraagd wordt door onze gezamenlijke helden, is heel hard nodig en kun je alleen maar van dromen”, staat op findlisannekris.com.

Gevonden spullen
Een rugtas met spullen van de vrouwen werd vrijdag gevonden in een rivier. De vondst bewijst dat de twee op het Pianista Trail hebben gelopen, zei hoofdofficier Betzaida Pittí dinsdag tegen RTL Nieuws. Die wandelroute wilden de twee op 1 april gaan lopen, maar het was niet bekend of ze daar ook aan begonnen waren. Het pad komt uit op de rivier waarin de tas lag.

Onherbergzaam gebied
De hoofdofficier zei ook dat het nog wel een paar dagen kan duren voor er in het gebied waar de tas is gevonden wordt gezocht. Het is heel onherbergzaam en er leven veel giftige beesten, aldus Pittí tegen RTL Nieuws. “Het kan nog enkele dagen tot een week duren voor ze op pad gaan.”

© Novum

www.versgeperst.com