• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – De 23-jarige Brian de Raad vertrok op dinsdag 3 juni voor een vakantie naar Curaçao, maar is niet meer teruggekeerd naar Nederland. “Een anoniem telefoontje met een huilende Brian de Raad aan de andere kant van de lijn.” Dat is het laatste wat er van hem vernomen is, meldt Omroep West.

Zijn vriendin Selina ontving het telefoontje en heeft sindsdien niets meer van hem gehoord. De Raad zou op woensdag 11 juni terugkeren naar Nederland. Dit gebeurde echter niet. “Ik heb alleen een vervelend telefoontje ontvangen waarin hij huilend vertelde dat hij niet terug kon komen en dat hij mij donderdag zou terugbellen. De lijn werd toen verbroken en daarna hebben we niets meer gehoord.” Daarnaast bleek er na telefonisch contact met het hotel niet op woensdag, maar op donderdag uitgecheckt te zijn. “Dat was dus een dag later”, aldus Selina.

Groep jongens
Volgens zijn vriendin vertrok hij samen met een paar jongens die hij nog niet zo lang geleden had ontmoet. Ze hadden veel contact. Een aantal van deze jongens komen oorspronkelijk uit Curaçao, maar zijn woonachtig in Nederland. De vriendin van de Raad vreest voor het ergste. “Ik denk dat hij onder druk is gezet door die jongens die hij eerder ontmoette. Waarschijnlijk heeft hij mij onder dwang moeten bellen. Dit is echt foute boel.”

Vermissing
De Raad is sinds afgelopen vrijdag officieel als vermist aangegeven. Op het politiebureau is navraag gedaan bij Interpol om na te gaan of hij niet was aangehouden. Dit bleek niet het geval. ” Tegelijkertijd heeft mijn zwager de ziekenhuizen op Curaçao gebeld, maar daar was hij ook niet.” De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar zijn verdwijning. Het televisieprogramma Tros Vermist zal daarnaast ook aandacht besteden aan de zaak.

Moord
Zijn vriendin en familie sluiten een verband met het criminele circuit niet uit. “Om heel eerlijk te zijn denk ik dat het met het criminele circuit te maken heeft’, zegt zijn moeder Bianca. “Mijn gevoel zegt dat mijn zoon is vermoord, maar mijn hart zegt dat hij misschien nog wel ergens is. Maar in welke toestand?”

www.versgeperst.com