• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Raffinaderij Isla 10 april 2012 CURAÇAO – Volgens Arjan Linthorst van milieuorganisatie SMOC is de overheid laks over de uitstoot van olieraffinaderij Isla. “Duiding van de Curaçaose overheid over deze gehaltes ten behoeve van publieke informatievoorziening blijft, wederom met de regelmaat van de klok, achterwege”, aldus Linhorst.

Volgens de milieuorganisatie zou de overheid een proactieve houding moet aannemen met betrekking tot informatieverstrekking over de zwaveldioxide-uitstoot van Isla. “Met de regelmaat van de klok worden onder de rook van Isla gehaltes voor zwaveldioxide gerealiseerd die boven de 500 microgram per m3 lucht liggen. Informatie hieromtrent heeft SMOC in de rechtszaal afgedwongen en wordt sindsdien gepubliceerd.”

Teletekst
“In Nederland wordt het publiek via Teletekst geïnformeerd (zie hieronder). Net als SMOC en de WHO vindt de Nederlandse overheid dat gehaltes van zwaveldioxide boven de 500 microgram per m3 lucht ‘ernstig’ zijn. Gek genoeg vindt de Koninkrijksregering het voor de Koninkrijksgenoten op Curaçao niet ernstig genoeg om zich op grond van artikel 43 van Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden orde op zaken te stellen.” Volgens de milieuorganisatie is het hoognodig dat de overheid een andere positie inneemt en het volk geeft waar ze recht op heeft: adequate informatie.

TeletekstNederlandSO2

2 reacties op “Overheid laks over uitstoot Isla”

 1. Wat streven milieuorganisatie SMOC aan ,dat Raffinaderij ISA moeten sluiten .
  En iedereen moesten op ezel rijden

 2. Op Curaçao kan je van alles vinden, maar er gebeurt toch niets aan 🙁
  En vanuit Nederland is het precies hetzelfde …….. geklets in de ruimte.
  Vrijwel dagelijks (na/buiten werkuren milieudienst ……. ) ook een giftige brandlucht in Sunset Hieghts vanuit Oostpunt, Ronde Klip of waar dan ook vandaan al jarenlang. Verbranden van illegaal afval?
  Maar blijkbaar is het op Curaçao toegestaan om je eigen burgers langzaam te vermoorden.
  Als die tot hun vroegtijdige dood maar wel hun hoge aanslag (grond)belasting blijven betalen?