• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

irene dick1CURAÇAO – Leraren zijn ontstemd over de bezuinigingen waarbij het onderwijs flink moet inleveren. “Waar zijn we mee bezig, met het volk dom te houden? Willen we geen kader, geen intellectuele mensen, willen we niet dat ons volk zich ontwikkelt?”, reageert een boze docent tegenover Caribisch Netwerk.

Er wordt gekort op de begeleiding van leerlingen met een leerachterstand, zo kondigde minister van Onderwijs Irene Dick vorige week aan. Schoolbesturen trokken aan de bel en voerden overleg met de minister. Tevergeefs, want het besluit is genomen en door de Raad van Ministers goedgekeurd.

Luister naar een reportage van Caribisch Netwerk

Doorstromen
Een andere maatregel is dat leerlingen op het SBO niet meer door kunnen stromen naar een hoger niveau. “Op het onderwijs moet je net niet bezuinigen, zeker niet in tijden dat het slecht gaat. Als je het onderwijs achteruit laat gaan, kom je minder goed uit de economische crisis”, stelt oud-rector Jo Hanssen. “Bewindslieden roepen allemaal dat onderwijs belangrijk is. Als het er op aankomt, spelen toch weer andere dingen een rol.”

Demotiverend
Een andere docent vraagt zich af wie de minister heeft geadviseerd. Ook dat er mogelijk wordt gekort op de loontrede en het pensioen, valt slecht bij de docente die bijna met pensioen gaat. “Dit werkt heel demotiverend. Het onderwijs is behoorlijk slecht betaald als je kijkt naar wat we doen.” Haar collega staat haar bij. “Een leerkracht is ook opvoeder en maatschappelijk werker. Het is eigenlijk onbetaalbaar werk, maar dat snapt men niet. Je bent 24 uur per dag leerkracht.”

4 reacties op “‘Willen ze ons volk dom houden?’”

 1. Dit is toch duidelijk hoe het regime op curacao te werk gaat. Dictatuur vergelijkbaar met afrikaanse landen,dit is waar het heen gaat. De 1,7 miljard van Nederland b.v is in rook opgegaan. Nu vraagt de regering in Nederland zich af waar al dat geld gebleven is.
  Hebzucht en zelfverrijking is waar het aan op is gegaan. De bevolking mag niet te slim worden,want dan kunnen ze wel eens in opstand komen. De bevolking is slaafs gehoorzaam. Niemand maar dan ook niemand komt in opstand tegen dit regime.

 2. Hebben jullie het nog of nu pas door dat het volk dom moet worden gehouden!!!!

 3. Inderdaad PS MAN MFK willen het volk dom houden zodat ze ook in de toekomst verzekerd zijn van stemmen!

 4. Ze willen ons volk niet dom houden ,maar wakker schudden .
  Want waarom moeste wij de Nederlandse Studiestoffen wel overnemen .
  Terwijl dat ons diploma’s zijn toch onwaarde in Nederland