• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

irene dickCURAÇAO – Minister Irene Dick van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport is gistermiddag om de tafel gaan zitten met vertegenwoordigers van de schoolbesturen. Er is gesproken over de voorgestelde bezuinigingsmaatregelen. Uit onderwijskringen klonk luide kritiek op de plannen van Dick.

Dick wil onder meer niet meer financieel bijdragen aan leerlingen van boven de 24 jaar. Ook wil ze het zogeheten ‘stapelen’ niet meer bekostigen. Heb je eenmaal een startkwalificatie op zak, dan kun je niet switchen van opleiding. Je kunt uitsluitend in het eerste studiejaar van richting veranderen. Ook het aantal begeleidingsuren dat de student op school krijgt, wordt verlaagd.

Kritiek
De maatregelen kwam haar op veel kritiek te staan. Gisteren konden de gesprekspartners reageren en alternatieven aandragen. Die worden bestudeerd door haar team van experts, beloofde de bewindsvrouw. Er is afgesproken dat de minister volgende week alle relevante data krijgt aangeleverd. Vrijdag vindt er opnieuw een ontmoeting plaats tussen beide partijen.

meeting onderwijs met irene dick

1 reactie op “Dick om tafel over bezuinigingen”

 1. Bezuinigen op het onderwijs is een ticket naar Haiti!

  Belachelijk!
  Dit is het korten op de toekomst van ons land.

  Laat de minister maar eens goed om zich heen kijken. Waarom denkt U dat wij reeds jarenlang een regering hebben die aan elkaar hangt van middelmatigheid?

  Simpel,…een middelmatig onderwijs system kan alleen maar middelmatigheid voortbrengen.
  Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen maar haal maar een microscoop om die te vinden.

  Ik heb nog helemaal niets gehoord van de minister (overigens ook niet van haar 10 voorgangers) hoe wij het onderwijs kunnen verbeteren.

  Hebben de ministers geen “Comon Sense”?

  Wij leiden mensen op tot dienaar. Niet tot zelfstandige vakmensen.
  Wij leren wel een hamer vasthouden maar niet timmeren.

  Wij leren wel cement aanmaken maar niet metselen.

  Wel leren wel een doos tegels dragen maar niet tegels zetten.

  Waar haalt de minister en met haar dit hele cabinet, vakmensen vandaan?
  Wij leiden op om onder de Tamarindeboom te gaan zitten.

  Breng in hemelsnaam de Ambachtscholen terug want nu zijn wij te veel aangewezen op vakbekwame buitenlandse werknemers en onze eigen jeugd heeft geen schijn van kans.

  Zien de ministers van onderwijs dit niet (de 10 voorgaande ook niet).

  Ziet men niet dat werkeloosheid, slechte economie, criminaliteit alles regelrecht terug te leiden is naar het invalide onderwijs system?

  Begin in ieder geval met het kiezen van een “international” bruikbare taal voor ons onderwijs want we hebben niet genoeg Tamarindeboimen meer.

  Open je ogen! Gebruik je inteligentie en doe wat constructiefs met heb onderwijs. Iets wat uitzicht geeft op een toekomst met groei en verbetering.
  Nu kijkt het onderwijs voor een groot deel uit op verpaupering.

  Aleco