• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

gwenette marthaCURAÇAO – De onlangs geliquideerde Gwenette Martha had een oorlogskas met tien miljoen euro. Dat meldt De Telegraaf. Volgens bronnen hield Martha rekening met een bendeoorlog die mogelijk uit de hand zou lopen. “Dat geld lag verspreid over verschillende plekken en was puur bedoeld voor wraakacties.”

Een vriend van Martha vertelde tegenover de krant dat Martha rekening hield met een langdurige bendeoorlog. “Een Audi RS4-vluchtauto met een vals nummerbord waarmee je niet opvalt voor de politie is niet goedkoop, en wapens ook niet.”

Bendeoorlog
Volgens de vriend was hij niet bang om te sterven. Er zou al twee jaar lang een conflict zijn tussen de bende van Martha en die van Benaouf A. alias ‘Grote Ben’, meldt hij. De strijd tussen de onderwereldbendes zou veroorzaakt zijn door een ripdeal, waarbij er coke van Martha werd gestolen door een andere bende. Martha besloot hierop Benaouf A. in te huren om de coke terug te halen. Hij voerde de opdracht uit en gijzelde familieleden van de cokedieven, waarop zij 750 duizend euro losgeld betaalden ter compensatie van de gestolen drugs. Dit geld heeft Martha echter nooit in handen gekregen.

Macht
Volgens de vriend van Martha was er echter meer aan de hand. De bendeoorlog om de gestolen drugs en het nooit ontvangen losgeld vormden pas het begin. “Hoe gek het ook klinkt, geld interesseerde Gwenette niet. En al helemaal niet slechts 750 duizend euro.”
De bron voegde hieraan toe dat het bovenal een machtsspel over Antwerpen betrof. Martha zou die macht naar zich toe willen trekken en dit liep uit de hand. Marta zou zich hiervan bewust zijn geweest en heeft ooit gezegd dat hij die stap nooit had moeten maken. “Ik had beter in Amsterdam kunnen blijven.”

Liquidatie
De bendeoorlog werd echter voortijdig beëindigd. Op 22 mei werd Martha neergeschoten op de Amsterdamseweg in Amstelveen. Volgens getuigen zou hij om het leven gebracht zijn door drie of meer gemaskerde daders, die in het zwart gekleed waren. Na de liquidatie sloegen de schutters op de vlucht in een donkergekleurde BMW in de richting van Amsterdam. Vermoedelijk zou het een auto uit de 3- of 5-serie betreffen.

Camerabeelden
Van de daders ontbreekt tot dusver ieder spoor. Wel is de vluchtauto te zien op camerabeelden, meld Crimesite.nl. Op de beelden is te zien dat de de vluchtauto ter hoogte van het kruising met de Kalfjeslaan met hoge snelheid door rood licht reed. Rond half elf werd een brandende BMW aangetroffen op de Venserweg in Diemen. Uit onderzoek is gebleken dat dit de vluchtauto is.

2 reacties op “‘Gwenette Martha had kas met tien miljoen euro’”

  1. Blij dat we dus van deze gek zijn verlost!

  2. En Dos Santos maar stiekem lachen …. 10 miljoen euro gutte , gutte wat een geld.