• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Alex RosariaCURAÇAO – Alex Rosaria, partijleider van PAIS, heeft afstand genomen van de uitspaken van MFK-Statenlid Amerigo Thodé. Die had tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) frontaal de aanval geopend op het Openbaar Ministerie (OM). Hij stelde dat het OM een politiek instrument is.

Thodé doelde onder meer op het onderzoek tegen MFK-leider Gerrit Schotte, dat volgens hem politiek gemotiveerd is. Rosaria maakte er korte metten mee. Hij noemde de uitlatingen van Thodé ‘laakbaar’. “PAIS werkt niet mee met geen enkele poging om te tornen aan onze rechtstaat, en zal dat ook niet doen. Wat het parlementslid hier in Nederland heeft gezegd is voor zijn rekening en heeft niet de steun van de Curacaose delegatie op het Ipko.”

Reforma
Rosaria richtte zich ook tot de Reforma-beweging, waar Schotte achter zit. “We zien dat elke keer uit dezelfde hoek ruzie gemaakt wordt om onze democratie schade toe te brengen. Als PAIS willen wij een standpunt innemen. Wij moeten ons verdedigen en niet toestaan dat iemand door trucjes of een soort Reforma (hervorming) onze democratie gebruikt om een structuur van een dictatuur aan te leggen.”

5 reacties op “PAIS veroordeelt aanval Thodé op OM”

 1. PAIS, laat eens meer van dit soort reacties zien…
  de volgende verkiezingen zullen niet lang meer duren.
  Dus zorg dat jullie duidelijke standpunten innemen.
  zodat de keizer straks weet waar ze op moeten stemmen.
  Ook PNP zou eens wat duidelijker mogen zijn…

 2. Dat zou Rosaria veel meer moeten doen. En niet alleen naar de MFK , maar best ook kritisch zijn naar PS. Curacao zoekt integere politici. In de Staten zijn er geen 15 te vinden.

 3. Het mogen duidelijk zijn dat alle MFK en Reforma aanhangers goed onder controle zijn.
  Kan het niet over de ene kant dan gaat het wel over de andere kant. Het gaat hun erom het eiland te debiliseren en dat lukt ze aardig.

  1: Aqualectra stroom uitval schering en inslag.
  2: Opnaaierij voetbal WK uitzengingen
  3 t/m 110-110- etc etc etc.

 4. Aanval op OM. Thodé namens Curacao: zo zijn onze manieren!

 5. Het meest komische in het betoog van Amerigo Thode, also known as de lakei van Schotte, is de zin dat de aanhouding van Schotte onherstelabre schade kan toebrengen aan ‘de goede naam en reputatie van de betrokkene’.

  Als je over Schotte spreekt in termen als ‘goede naam en reputatie’ dan heb je de afgelopen 15 jaar toch wel in de mondi gewoond zonder krant, radio, televisie en internet.