• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Novum/Freek van den bergh: Mark RutteCURAÇAO – Minister-president Mark Rutte heeft het niet helemaal bij het rechte eind met de reden die hij opgeeft om het onafhankelijk parlementslid Patrick Illidge niet te ontvangen. Rutte weigerde Illidge op een receptie die hij had aangeboden aan de delegaties van Aruba, St. Maarten en Curaçao.

Dat meldt Caribisch Netwerk. De receptie vond plaats tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) in Den Haag.

Weigering
Volgens de NOS weigert Rutte Illidge te ontvangen, omdat hij niet verschenen zou zijn voor de rechtszaak die tegen hem loopt wegens omkoping. Illidge is op 7 mei inderdaad niet op een rechtszitting verschenen, maar zijn advocaat Cor Merx en de advocaat van medeverdachte Jaap van den Heuvel waren die dag niet beschikbaar. De rechtbank had de verdachten vooraf laten weten dat zij niet hoefden te komen. Illidge is verdachte in de zogeheten Bada Bing steekpenningenzaak. Hij wordt verdacht van het aannemen van 150 duizend dollar van bordeelhouder Jaap van den Heuvel.

Niet tegenhouden
De beslissing van Rutte om Illidge niet te ontvangen heeft ertoe geleid dat de gehele IPKO-delegatie van de drie landen afziet van de ontvangst bij Rutte. De delegaties hebben aangegeven dat zij niet in staat zijn Illidge tegen te houden – mocht hij zo onverstandig zijn een bezoek aan Rutte door te zetten. Illidge was op de eerste dag van IPKO afwezig, nadat SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak had aangekondigd dat hij niet wenste te onderhandelen ‘met de onderwereld over de onderwereld’.

2 reacties op “Rutte glijdt uit over Illidge”

 1. Curacao kiest dus ook de kant van de onderwereld!

 2. Rutte had misschien geen formeel geen gelijk maar menselijk had hij volkomen gelijk.

  Het is echt van de gekke dat Sint Maarten een crimineel als Patrick Illidge met de koninkrijkspartners laat praten over INTEGRITEIT.

  Patrick Illidge heeft de eer aan zichzelf gehouden door bij de meeste vergaderingen niet te verschijnen, maar wat is dat nog het nut van zijn komst die een kapitaal gekost heeft aan businessclass vluchten, 5 sterren hotel en riante daggeldvergoedingen. Wat vermoedelijk ook het enige reisdoel was van Patrick Illidge