• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

AqualectraCURAÇAO – De werknemers van Aqualectra kunnen niet aan het werk omdat de sloten van de deuren zijn gesaboteerd. Vermoedelijk hebben de werknemers dit zelf gedaan omdat ze boos zijn over de cao-onderhandelingen met de directie van het nutsbedrijf, meldt Radio Hoyer 2.

Gisteren liep het ultimatum van de vakbonden af. De directie meldde echter per brief bij hun standpunt te blijven. De vakbonden en de directie kwamen niet nader tot elkaar, waarop de werknemers tot actie overgingen. In het kort komt het erop neer dat er moet worden ingeleverd op de arbeidsvoorwaarden van de werknemers.

Nieuwe Haven
Volgens STKO-vakbondswoordvoerder Cedric Hudson zijn alleen de werknemers op Nieuwe Haven niet aan het werk, maar het lijkt erop dat ook bij andere kantoren van Aqualectra geen diensten worden verleend.

Inleveren
“Iedereen is afhankelijk van Aqualectra en als er ingeleverd moet worden, moet gezamenlijk naar een oplossing worden gezocht. Niet alleen de werknemers moeten inleveren, maar ook Aqualectra, de overheid en de bevolking zullen moeten inleveren”, aldus Hudson. De overheid moet volgens de vakbondsman garant gaan staan zodat Aqualectra naar de bank kan voor een lening. Op verschillende visies die naar de overheid zijn gestuurd, heeft de vakbond nooit iets gehoord.

Vergadering
Sentral di Sindikatonan di Korsou, SSK, dus de overkoepelende organisatie van vakbonden, heeft vanmiddag om vijf uur een vergadering belegd met alle vakbonden in verband met de situatie bij Aqualectra.

Cedric Hudson in gesprek met Rick Hart.

3 reacties op “Aqualectra-werknemers in actie”

 1. When do the employees of Aqualectra actually work? It seems that all they do is complain about their work agreement and ask for more money. If half the employees, (unnecassary and only employed as a “favor”) were terminated and the other half did their job, a lot of Aqualectra’s problems would be solved.

 2. Mensen elke Zaakregeling heeft zijn Procedure en elke Procedure heeft zijn Werktempo .
  En elke Werktempo heeft zijn bepaalde tijd nodig .
  Overheid betekent niet een persoon maar een groep personen ( Ministers ).
  Dus de werknemers van Aqualectra moeten alleen maar voor geduld vragen want die hoeft je niet te kopen

 3. Kan iemand de volgende cijfers bevestigen of ontkrachten:
  Met 700 personeelsleden zijn er 120 miljoen personeelskosten per jaar, dat betekent NAF 171,000 per jaar per persoon, ofwel NAF 14.250 per maand. Dit zal inclusief pensioen, ziektekosten etc zijn.
  Met 700 miljoen kWh per jaar is het NAF 0,17 per kWh personeelskosten. Hoe is dat op Aruba?