• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – Fundashon Politur Kὸrsou heeft gisteren zijn tweede vestiging geopend in het World Trade Center (WTC). De ‘toeristenpolitie’ is in het leven geroepen door minister Nelson Navarro van Justitie en Minister Stanley Palm van Economisch Ontwikkeling. Doel is om de veiligheid in de toeristische sector te verbeteren.

De eerste Politur werd in december geopend op de boulevard van Mambo Beach. Projectleider Humphrey Josefa meldt dat er op dit moment zestien agenten werkzaam zijn in beide vestigingen. Het is de bedoeling dat dit aantal eind dit jaar groeit naar 41 agenten, die extra training krijgen op het gebied van vreemde talen en omgang met toeristen. Als alles loopt volgens plan wordt er in de toekomst ook een Politur geopend op Westpunt, aldus Josefa.

4 reacties op “Nieuwe Politur in WTC”

 1. Hahaha.Wordt steeds gekker. Ontzettend veel toerisme ook natuurlijk in het wtc.
  Je blijft je steeds weer verbazen op dit eiland. 2mnd geleden werden er 2 toeristen overvallen vlakbij avila hotel. Begin deze week was het weer raak daar,pal voor het hotel werd een toerist beroofd. Waarom geen politur daar. Neeee zetten ze een peppi en kokkie in het wtc. Nadenken is iets wat ze niet kunnen hier. Ze doen maar wat. Dat zie je in alles terug tot aan de overheid. Leve de bananen reblubliek.

 2. Papiaments is toch al een vreemde taal voor de meeste toeristen, dus extra opleiding van die agenten is niet nodig, ja toch? 🙂

 3. Fadà, ik denk dat ze er zitten voor alle hotels in de buurt waar per definitie vooral toeristen zitten (Hilton, Mariott, Floris suite etc).
  Ik neem aan dat ze in het WTC een kamer met een bureau hebben maar dat ze verder vooral buiten zijn.

 4. Er zijn ook zoveel toeristen in het WTC…
  Otrobanda zou een betere ligging zijn aangezien daar meer toeristen rondlopen?
  Of is het gedaan met SAMBIL als achterliggende gedachte?