• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Plastic export met volle container met LDPE plasticCURAÇAO – Green Force heeft een container van meer dan 18 duizend kilo plastic verzameld. De container is inmiddels naar het buitenland verscheept. Wel valt er nog het nodige te verbeteren bij de havenautoriteiten, vindt eigenaar Timo Brouwer. Hij leidt daardoor zelfs inkomensverlies, denkt hij.

Volgens Brouwer werkt de weegbrug al maanden niet. “De regering wil graag meer export bevoorderen, maar Green Force komt meteen al struikelblokken tegen bij de export van elke container. Door de monopoliepositie van de haven moet men meer dan 500 gulden betalen per container voor het gebruik van de havenfaciliteiten. Nou is daar weinig mis mee als alle faciliteiten goed op orde waren, maar dat is niet zo”, stelt hij.

Gewicht
“Ten eerste moeten we vaak wachten op een chassis voor het vervoer van de container naar de loodsen waar het plastic wordt ingeladen. De container kan niet terug de haven in na 15.30 uur, omdat het dan al dicht is. In het weekend werken ze ook niet. Dan komt de container terug in de haven en werkt de weegbrug niet. We weten dus niet exact hoeveel we aan het exporteren zijn. De klanten in het buitenland dwingen ons dan om met onze prijs te zakken omdat we niet met zekerheid kunnen aantonen hoeveel kilo er aan plastic in de container zit. Dat is funest voor de recyclingbusiness waar iedere kilo telt. Niet alleen Green Force heeft er last van, maar ook andere recyclers die ook hun producten exporteren”, aldus Brouwer.

Drugs
Elke naar Europa verscheepte container kost 300 euro. Alle uit Curaçao afkomstige containers worden dan gecontroleerd op drugs met alle kosten vandien. Veel vertrouwen in de collega’s overzee hebben de Nederlandse autoriteiten niet, zegt Brouwer. “Al met al veel struikelblokken die niet helpen bij de export van goederen naar het buitenland. Green Force vindt dat voor nu de weegbrug het grootse probleem is. Het is triest dat een internationale haven die graag een hub wil worden voor international vrachtverkeer, al maanden geen goed functionerende weegbrug heeft.”

container plastic green force

1 reactie op “‘Kapotte weegbrug in haven dupeert recyclingbusiness’”

  1. Timo, dingen verbeteren op Curaçao, hahaha. Wees blij als er eens iets wel werkt, ja toch?