• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Openbaar ministerieCURAÇAO – Fundashon Akshon Sivil (FAS) heeft vandaag een klacht ingediend bij de Raad van Toezicht voor de Advocatuur tegen advocaat Eric de Vries. De klacht gaat over zijn betrokkenheid bij de zogeheten BOO-overeenkomst en de EEG-overeenkomst. De Vries zou zich niet aan de regels voor advocaten hebben gehouden.

De BOO-overeenkomst werd gesloten tussen Curaçao Utilities Company (CUC) en Refineria di Kòrsou (Rdk). De EEG-overeenkomst werd gesloten tussen de Curaçaose Dokmaatschappij (CDM) en Curaçao Port Authorities (CPA).

‘Consigliere’
De Vries is advocaat van HBN Law, het kantoor dat de regering-Schotte bijstond toen die nog regeerde. De noodzakelijke checks and balances binnen het bedrijfsleven raken verstoord als professionals zich niet aan de standaard houden die bij hun werk hoort. Dat geldt onder meer voor De Vries, stelt FAS. Volgens de klagers heeft De Vries zich als een ‘consigliere’ opgesteld van een ‘malafide regering’. Uit een e-mail blijkt volgens FAS dat De Vries geestelijk vader is van de BOO-overeenkomst. Daarbij werd CUC ‘leeggetrokken’ en werden diverse schuldeisers in totaal voor 46 miljoen gulden benadeeld.

EEG-overeenkomst
In het geval van de EEG-overeenkomst heeft De Vries alle betrokken partijen bijgestaan, stelt FAS. Zo valt te lezen dat “Uit de stukken blijkt dat mr. De Vries CPA (jarenlang) bijgestaan heeft. Het is FAS verder bekend dat mr. De Vries ten tijde van de EEG-overeenkomst (ook) CDM bijstond (althans CDM Holding, de moedermaatschappij van CDM) en ook de minister van Economische Zaken onder wie zowel CDM als CPA ressorteerden.”

Klacht Raad Van Toezicht Advocatuur

1 reactie op “Akshon Sivil dient klacht in tegen advocaat Eric de Vries”

  1. Prima zet, afrekenen met de Schotte clan. Nu Erik de Vries, maar hoe lang laten we Schotte’s secretaresse Stella van Rijn nog zitten die door niemand nog serieus wordt genomen?

    En hoe lang blijven we Ramsay Soemanta nog opdrachten toeschuiven voor het fotograferen van stompzinnige strandfeesten?