ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Volgens Magret Smeets moet het Interparlementaire Koninkrijksoverleg geboycot worden vanwege de aanwezigheid van Elmer Wilsoe en Patrick Illidge.

Lees hieronder de e-mail die Margret Smeets onlangs aan Tweede Kamerlid Ronald van Raak heeft gestuurd.

Geachte heer Van Raak,

Als ik goed geïnformeerd ben, vindt deze week in Den Haag het Koninkrijksoverleg plaats waaraan Aruba, Curaçao en Sint Maarten deelnemen.

Alhoewel ik begrepen heb dat integriteit hoog op de agenda staat tijdens dit overleg voelt Curaçao zich niet bezwaard om Elmer Wilsoe af te vaardigen, die zichzelf en ons eiland compleet belachelijk heeft gemaakt en Curaçao als bananenrepubliek heeft neergezet door de Verenigde Staten om opheffing van het beslag op de tegoeden van Robbie dos Santos te verzoeken. Robbie dos Santos is verdachte in een groot witwasschandaal en de grootste financier van de partij van Wilsoe.

Nog bonter maakt Sint Maarten het. Zij vaardigen Patrick Illidge af, die recent enige tijd in de gevangenis heeft gezeten vanwege en nog steeds verdachte is in een aan prostitutie gelinkte omkoopzaak. Beelden daarvan staan publiekelijk op internet.

Het zou de Nederlandse afvaardiging sieren om vanwege bovenstaande het overleg te boycotten hetgeen naar ik aanneem echter niet zal gebeuren. Daarom doet u er goed aan, en dat is u wel toevertrouwd, om bovenstaande ter sprake te brengen bij de Nederlandse afvaardiging en ook de afvaardigingen van Sint Maarten en Curaçao duidelijk te maken dat het afvaardigen van Wilsoe en Illidge een belediging is van de overige deelnemers aan het overleg en alle besprekingen over integriteit bij voorbaat zinloos maakt.

Vriendelijke groet,

Margret Smeets

7 reacties op “Ingezonden: ‘Van Raak, boycot Wilsoe en Illidge!’”

 1. Dat Nederland zich leent voor deze poppenkast is al erg genoeg. Niet vreemd dat steeds meer mensen in Nederland vinden dat we van die eilanden af moeten.
  Wellicht een stap in de goede richting : Mensen van de eilanden die in Nederland verblijven gewoon stemrecht geven.

 2. Triest dat dit soort figuren, gekozen worden als afgevaardigden van deze nieuwe landen.
  een BANANENREPUBLIEK waardig!!!!!!!!!!!!

 3. Alle aandacht gaat inderdaad uit naar Patrick Illidge, maar Kadee Wilsoe is geen haar beter. In welk beschaafd land doet een minister wat Wilsoe gedaan heeft terwijl zijn partij gefinancierd wordt door de loterijbaas waar hij zijn idiote brief voor schreef.

  En diezelfde Wilsoe schuift dan nu aan bij gesprekken over integriteit?

  Te gek voor woorden.

 4. mw. Smeets: u heeft duizendmaal gelijk!

 5. Ramon ik geloof dat jouw opmerking “kort door de bocht” genoemd wordt. Alleen wij, de bevolking van Curaçao en de bevolking van St.Maarten zijn verantwoordelijk voor het sturen van niet “schoon op de graat” afgevaardigden. Nos mes tin falta y nos mes por, toch.

 6. Bij de gedachten alleen al dat ik met Wilsjoei de scharrelaar ?? aan een tafel zou moeten liggen, daar dit zijn voorwaarde is wordt ik al bij de gedachten misselijk. niet over mijn lijk.

 7. Als deze heren doodleuk erbij mogen zitten, wordt feitelijk maar een signaal afgegeven door Nederland: wij hanteren een gedoogbeleid jegens die overheids ambtenaren wiens integriteit in twijfel wordt getrokken.
  Beste volk van Sint Maarten en Curacao, u moet accepteren dat het spelletje zo wordt gespeeld.