• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

gwenette marthaCURAÇAO – De vorige week geliquideerde crimineel Gwenette M. is letterlijk doorzeefd met kogels. De lijkschouwer heeft meer dan tachtig kogelgaten aangetroffen in zijn lichaam. Dat schrijft Het Parool vandaag.

M. werd onder vuur genomen met een kalasjnikov en waarschijnlijk nog ten minste een automatisch wapen. De kogels raakten behalve M. ook gevels en auto’s. Een kogel is in een plafond van een woning beland. De specialisten van de politie en het Nederlands Forensisch Instituut onderzoeken of op de vele tientallen hulzen die op en rond de moordplek in beslag zijn genomen, vingerafdrukken of DNA zijn achtergebleven.

Ongewapend
Anders dan tot nu toe werd gesuggereerd, was M. niet bewapend, weet de krant verder. Het wapen dat op sommige foto’s van de gedode crimineel was te zien zou een tasje zijn geweest.

Politie
M. werd op de avond van de moord ook niet in de gaten gehouden door een observatieteam. De reden dat de eerste politiewagens heel snel na de schietpartij ter plaatse waren, was dat enkele in de buurt surveilleerden en andere van een politiebureau dichtbij konden uitrukken.

Geen commentaar
De politie onthoudt zich desgevraagd van commentaar. Ook het Openbaar Ministerie wil niets over de zaak kwijt zolang het onderzoek loopt, laat een woordvoerder weten

© Novum

2 reacties op “‘Tachtig kogelgaten in lichaam Gwenette M.’”

 1. 40 in 40 uit is 80 gaten
  Een standaard magazijn is 30 schots
  Er zijn drum magazijnen van 75 en 100 ook.
  De vuursnelheid is rond de 600 per minuut.
  Een magazijn wissel je in een seconde of 5

 2. Dan zijn er dus minstens 4 standaardpatroonhouders leeggeschoten.
  Iemand wilde deze keer zekerheid vòòr alles. Gezien de tijdsspanne, dus zeker 4 schutters. Het wordt tijd dat de politie deze criminelen uitschakeld.