• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gebouw Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de vrijlating van Gerrit Schotte toegelicht. In het kader van het onderzoek-Babel naar witwassen en valsheid in geschrifte zijn meerdere huiszoekingen gedaan. Daarbij zijn ook ‘jammers’ (stoorzenders) en zijn als vermist opgegeven diplomatiek paspoort aangetroffen.

Op het gebruiken van de stoorzenders staat een maximale gevangenisstraf van vier jaar. Het staat niet vast of Schotte ze ook daadwerkelijk gebruikt heeft. Van het paspoort is niet gezegd waar het is gevonden en of Schotte het in zijn bezit had. Wel is aan Schotte gevraagd om verklaringen af te leggen over onder meer deze bevindingen.

Onbegrip
Het vrijlaten van de MFK-leider stuitte op veel onbegrip, wat een reden is dat het OM zich genoodzaakt ziet om te reageren door een persbericht. Het OM stelt dat de rechter-commissaris vond dat Schottes detentie in afwachting van het onderzoek niet meer nodig was. Hij had in gevangenschap geen mogelijkheid om contact op te nemen met getuigen en ook is het proces-verbaal inmiddels uitgebreid genoeg voor het verdere strafrechtelijk onderzoek, vond de rechter-commissaris. Mocht Schotte niet aan het onderzoek meewerken, dan kan het OM alsnog om zijn aanhouding vragen. De Reforma-voorman heeft echter toegezegd om mee te werken aan het Babel-onderzoek. Het OM is van plan om zowel Schotte als zijn vriendin Cecily van der Dijs ‘zo snel mogelijk’ voor de rechter te brengen.

2 reacties op “OM licht situatie rond Schotte toe”

  1. Ramsay Soemanta: gaarne uitleg over de valse aangifte van Schotte van de vermissing van zijn diplomatieke paspoort.

  2. Ik ben benieuwd of Schotte daadwerkelijk zal worden vervolgd.