• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MFK-leiderCURAÇAO – Oud-premier Gerrit Schotte moet zijn acht dagen voorarrest uitzitten. De rechter-commissaris bepaalde gisteren dat de aanhouding van Schotte rechtmatig was. Dat meldt het OM. De officier van Justitie beslist deze week of de voorlopige hechtenis verlengd moet worden.

Schotte en zijn vriendin Cecily van der Dijs worden verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte.

6 reacties op “Aanhouding Schotte rechtmatig, wellicht langer voorarrest”

 1. Kan die R. Willems niet van deze site geweerd worden?

  De man slaapt in een MFK pyama en bidt iedere avond voor het slapen gaan het ‘Onze Vader’, waarbij hij Vader vervangt door Gerrit.

 2. “Wellicht is de houding rechtmatig en nooit onrechtmatig! Dat is ook elke complot, samenzwering, en samenspanning. Of het nu uitgaat van fanatieke drukgroepen of aansluitende partijdige instanties, het blijft een intrigante, arglistige plot.
  Op het eiland Bonaire was er ook sprake van de traditionele verdachte ‘witwassen en valsheid in geschrifte’, die een stille dood stierf! Mits men zich als dominerende rancuneuze macht laat gelden,
  is “witwassen” heel moeilijk of niet te weerleggen en blijft derhalve bij suggestieve vermoedens. Als een stok achter de deur ligt de zaak geheel anders! Waarom wordt een Bank die vrij alle mogelijkheden van witwassen straffeloos heeft, nooit verdacht gemaakt, maar wel de kleine man die in moeilijke tijden moet knokken voor een boterham? De staat provoceert zelf om zijn uitgekozen slachtoffers te strikken.
  In de affaire ‘Edsel Gumbs, Veiliheid Curaçao’ had de toenmalige Premier op grond van wanvertrouwen, terecht de man naar huis gestuurd wegens gebleken collaboratie buitenom. Echter, de Justitie dacht anders hierover, maar hoefde zelf niet met onbetrouwbare mensen te werken op dat hoog niveau, derhalve werd dan ook de beslissing om Gumbs terug op zijn stoel te zetten, in de wind geslagen. En dit betekent heiligschennis, ontheiliging die gewroken moet worden en is thans gewroken.
  Hier draait deze hele kruisweg nu om. Eindeloze beschuldigingen, ongebruikelijke aantijgingen werden gebruikt tot publiekelijk lichten van de doopceel en op straat gooien. Vrouwe Justitia piept vanonder haar blinddoek hield zich voor blind en zweeg om later wellicht als rechtmatig te kunnen optreden. Er werd naarstig gezocht naar “iets” om te kunnen vernederen en politiek te verlammen. Wellicht zal men iets vinden. Willen of niet: witwassen van geld is een economisch onderdeel netzo toen met alcohol, botersmokkel aan de grenzen en thans met verdovende middelen, homoseksualiteit, prostitutie en het verdraaien van winst-resultaten om de koersen te kunnen begunstigen in opdracht van de Big Bossen aan de Accountancy. Allemaal maatschappelijke randgebeuren met een eigen filosofische zijde, die men niet zonder meer zou kunnen bestraffen zonder zelf over een eigen waterdichte systeem controle te beschikken! De Banken en business wereld beschikken over een zeer brede ruimte om met geld om te gaan, wie zegt nu dat het witwassen is of gelden uit eerlijke praktijken? De Justitie?
  Het gaat nu bij Schotte evident visibel over sluip en kruipwegen omdat Barbertje moét hangen. Hij zal een kaarsje moeten laten branden indien hij hieruit leven van afkomt. Justitiële macht, eer en prestige gaan tot het bitter einde als bovennatuurlijk, goddelijk en rechtmatig.

 3. Prima! En voorlopig (komende 25 jaren) niet vrij laten,want op het moment dat hij
  vrij komt,gaat hij meteen zichzelf als” de onschuldige martelaar “bestempelen.

 4. Als het even kan de sleutel weggooien. Dit figuur heeft al genoeg financiele ellende op het eiland veroorzaakt. En allen die met hem hebben meegedaan eveneens oppakken als het even kan.

 5. Het is beter een snelrecht , dus weinig tempo en weinig geld

 6. Kunnen de kosten van detentie a 300 gulden per dag op zijn salaris als Statenlid in mindering worden gebracht?