• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Francesco-Corallo-Interpol-pictureCURAÇAO – Atlantis World Management NV en twee andere bedrijven waar casinomagnaat Francesco Corallo aan de touwtjes trekt, eisten vrijdag in een kort geding dat de Royal Bank of Canada (RBC) de bankrelatie met deze bedrijven herstelt. Zo niet, dan eisen de bedrijven de tegoeden van alle rekeningen op.

Dat schrijft Caribisch Netwerk. Vermoedelijk gaat het om 8 tot 9 miljoen dollar. De uitspraak is op 6 juni.

RBC
De rechtbank bepaalde in oktober vorig jaar dat RBC de bankrelatie mocht opzeggen per 16 maart 2013. Door de aanhoudende negatieve berichtgeving over Corallo, die ook opduikt in het Babel-onderzoek in Curaçao, vreest de bank voor reputatieschade. De advocaten voor de Corallo-bedrijven, Jeroen Veen en Willem Nelissen, stellen dat de negatieve publiciteit is veroorzaakt ‘door de Today en het Antilliaans Dagblad‘ en dat het hun cliënt hierdoor het afgelopen jaar niet is gelukt een andere lokale bank te vinden.

Contanten
Hierdoor zijn de bedrijven gedwongen de lonen van de 350 werknemers, belastingafdrachten en utiliteitsrekeningen, in contanten te voldoen. Ze betalen maandelijks 250.000 dollar aan Gebe en 130.000 dollar aan de belastingontvanger. Als de bedrijven geen andere bank vinden moeten ze sluiten, zeggen de advocaten, die ook veiligheidsaspecten aanroerden. Ze vinden dat de minister van Financiën of de Centrale Bank moeten ingrijpen. RBC’s advocaat Richard Gibson Jr. zegt dat RBC bereid is te praten over de praktische afwikkeling van de bankrekeningen, maar niet over hernieuwen van de bankrelatie.

1 reactie op “Corallo-bedrijven zitten zonder bankier”

  1. Ik zou zeggen, prober Girobank eens. Die zijn niet zo kieskeurig met klanten.