• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vermistCURAÇAO – Nederland gaat bij de Panamese autoriteiten aandringen op een ‘gedegen onderzoek’ naar de vermissing van Lisanne Froon en Kris Kremers. Dat zegt staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) vandaag in De Telegraaf. Hij ergert zich aan de ‘tergende bureaucratie’ in het Centraal-Amerikaanse land.

In Nederland staat al dagen een groep vrijwilligers klaar die met speurhonden naar Panama wil afreizen. Ze kregen vanwege allerlei regels en procedures echter nog geen toestemming. Zo moeten de honden volgens de Panamese regels eerst nog een paar dagen in quarantaine.

Hulp accepteren
“Ongewenst”, aldus Teeven, die vindt dat de Panamese autoriteiten meer hulp moeten accepteren. Hij heeft vrijdag spoedoverleg gehad met minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) om ervoor te zorgen dat de honden dit weekeinde alsnog naar Panama kunnen.

Haperend onderzoek
De bewindsman sprak zijn zorgen over het haperende onderzoek eerder deze week al uit in overleg dat hij had met de top van de Nationale Politie. Hem is toen gegarandeerd dat vanuit Nederland alles op alles wordt gezet om duidelijkheid te krijgen over het lot van de twee Nederlandse vrouwen, die sinds 1 april vermist zijn.

© Novum

3 reacties op “Teeven voert druk Panama op om vermissingszaak”

  1. Ooit van Marianne Vaatstra gehoord? Verkracht en vermoord door een hollandse buurtbewoner. Dat soort zaken gebeuren niet alleen in dat ‘soort’ landen.
    Onvoorzichtig en naïef geweest, ja wellicht, maar voel je niet verheven boven ‘dat soort’ landen.

  2. @Vito, dan moeten toeristen ook niet meer naar Curacao komen.. levensgevaarlijk!

  3. Eigenlijk snap ik niet waarom de nederlandse meisje zoveel risico’s nemen wanneer ze op vacantie gaan naar dat soort zuid Americaanse landen. Als je dat soort risico’s neemt als twee meisjes zomaar de silva’s in te trekken om te gaan genieten van de natuur dan moet je zelf weten aan welke risico jij je bloot legt. Op de eerste plaats zullen de mensen uit dat soort landen heel happig zijn op zo’n lekkere kaaskop en lekkere blondje te springen en een beetje te besprenkelen die al die dicht begroeide bossen in dat soort landen, en wanneer ze klaar zijn met huin dingen gewoon naar beneden te gooien voor de wilde dieren. Of ze kunnen ook verdwaald zijn en ergens terecht zijn gekomen op gebieden waar ze niet moesten zijn. Gebieden waar er misschien grote drugsmaffia’s de macht hebben op hun gebied en spullen. Kom je in dat soort gebieden terecht dan gaat het zonder pardon meedogenloos. Je wordt gewoon doorzeeft met kogels. Daar heb je schijn van kans. Men moet heel voorzichtig zijn als je dat soort landen gaat bezoeken. Je moet nooit als enkeling zomaar de natuur ingaan zonder een goede gids of met kleine groepen. Deze landen zijn geen europese landen of Hollanda.s’vonds nooit risico’s nemen alleen op straat te begeven. Niet op Curacao, Aruba en ook niet Bonaire laat staan landen als Venezuela, Columbia, Ecuador, Peru, Honduras en Panama. Niet om negatief te spreken over dit soort landen maar gewoon neem geen risico. Kijk toen wat er op Bonaire is gebeurd met dat meisje op korte afstand van haar huis vermoord. Kijk op Aruba Natalie Holleway. Persoonlijk vermoed ik dat de meisjes verkracht waren en ergens in de Silva zijn vermoord als beesten. Laat de familie maar geen loze hoop koesteren als jou kind al een paar weken geen teken van leven heeft gegeven.