vuurwapen pistoolCURAÇAO – Twee Curaçaose broers hebben in Rotterdam tien jaar gevangenisstraf gekregen voor de zogeheten taximoord. Dat meldt omroep  NOS. In 2004 reed taxichauffeur Gerard Denz (52) weg van de standplaats en werd 1,5 kilometer verderop dood gevonden. Hij was door zijn hoofd geschoten.

De rechtbank kwam er niet uit wie van de twee broers, Dayniel F. (29) of David F. (30), heeft geschoten. Het bewijs is gebaseerd op getuigenverklaringen. Het sprak niet bepaald in hun voordeel dat ze twee keer eerder een taxi hadden overvallen op een soortgelijke wijze. Ook toen gebruikten ze vuurwapens. Een derde verdachte uit Curaçao, ten tijde van de moord was hij vijftien jaar oud, werd vrijgesproken.

Coldcase-team
De zaak was groot nieuws in Nederland en met name de taxiwereld. Het leidde onder meer tot een protest van taxichauffeurs bij het Rotterdamse stadhuis. Een golf van overvallen leidde ertoe dat chauffeurs zich niet veilig voelden op hun werkplek. De zaak kwam in 2012 aan het rollen met hulp van een coldcase-team.

1 reactie op “Broers achter tralies om ‘taximoord’ in 2004”

  1. Zij zouden de taxichauffeur de schuld hebben gegeven omdat hij te weinig geld voor de Antilliaanse criminelen bij zich had.