Mapa di HNO-1CURAÇAO – De obligatielening voor het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda is een feit. Het hele traject gaat 400 miljoen gulden kosten, maar dat zal niet in een keer gestort worden bij Usona, maar in delen. Het College Financieel toezich (CF), voert de controle uit over hoe het geld wordt uitgegeven.

Dat zeggen voorlichtingsfunctionarissen bij uitvoeringsorganisatie Usona, Esmeralda Wiel en Dito Garmers tegenover Radio Hoyer 2.

Ballast Nedam
De bouw van het nieuwe ziekenhuis gaat nog drie jaar duren zegt Garmers. Het bedrijf dat de bouw van het ziekenhuis gaat uitvoeren is aannemer Ballast Nedam. Nedam is afgelopen tijd negatief in het nieuws gekomen en zou fraude hebben gepleegd. Garmers zegt dat alle noodzakelijke documenten zijn opgevraagd, waarmee je toetst of een aannemer aan de eisen voldoet of niet. Zo is het bewijs van goed gedrag meerdere malen opgevraagd. ‘’Je kunt niet gaan speculeren maar je gaat op feiten af en die waren positief”, voegt Garmers hier nog aan toe.

Rick Hart in gesprek met Esmeralda Wiel en Dito Garmers.

6 reacties op “Obligatielening Hospital Nobo Otrobanda is een feit”

 1. Voor een Gebouw als Ziekenhuis waar iedereen worden behandelen ,
  Waarom collecteren iedereen geld voor de verbouwing van hun Nationale Ziekenhuis .
  Of geld collecteren worden alleen bedoeld voor andere zaken .
  Net als om een Kerk te bouwen collecteren de mensen geld zo moeten ook zijn voor een Nationale Ziekenhuis .

 2. @Voorlichtingsfunctionaris Dito Garmers,
  Bouw gaat niet 3 jaar duren, U kunt beter zeggen “onbepaalde tijd”. De kosten zullen niet f.400 miljoen zijn maar minstens 600 miljoen.
  Dit leert de ervaring met onder anderen het BOO project en de Airport.
  Ben benieuwd aan het eind van dit project Uw verhaal te horen over overschrijding van tijd en budget.

 3. Zie de reactie van de specialisten vereniging: we worden weer opgescheept met een drol waar we weer jarenlang de stank van mogen opsnuiven. Och wat waren we blij dat er een nieuwe airport werd gebouwd en kijk wat er nu staat…

  Usona (of heet dat nu Berenschot) en Ballast Nedam lachen de ballen uit de broek, enkele politici houden er een stupide zakcentje aan over en wie betaald de rekening voor tientallen jaren?

 4. Ik wil niet negatief zijn maar helaas kan ik niet anders.ER is namelijk al meer dat 7 miljoen gedeeld ( steekpenningen) in de zakken van diverse figuren door elke keer een nieuw plan op te werpen. Voor de BAM en onroerend goed verkopers is dit geen probleem daar zij elke keer hun begroting konden veranderen en aanpassen”onroerendgoed daar buiten gelaten,daar is meteen de HOOFDPRIJS berekend. Zij rekenen ” zoals elke aannemer bij plat makerij” het gewoon door in de aanneemsom, zo klaar als een klontje en niemand die kotst daar anders zijn nek er zelf afgaat. En wie mij durft te vertellen dat op zulke grote projecten geen corruptie word gepleegd is rijp voor een inrichting alla Bosch en Duin te Soesterberg. Kom je nooit meer uit?..

 5. Weer een hobbel overwonnen, wat een fantastisch nieuws! Pabien harde werkers van USONA.

 6. Een te groot gedeelte is al weg gesjoemeld met aankoop van terrein, consultants, architecten etc.
  Het resterend zal blijken niet voldoende te zijn om de andere corrupte lieden tevreden te stellen. Dus voorspel ik nu al een enorme overschrijding van het begrootte bedrag van 400 miljoen. Maak er mar 600 van