• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gerrit SchotteCURAÇAO – Voormalig premier Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs blijven zeker twee dagen vastzitten. De komende dagen worden ze verder verhoord. Dat heeft het Openbaar Ministerie van het eiland bekendgemaakt.

De 39-jarige Schotte en zijn 36-jarige vrouw worden verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen. Ze werden gisterochtend aangehouden bij de studio’s van televisiezender CBA.

MOT
De ex-premier wordt vijftig keer genoemd in het register dat wordt bijgehouden door het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT). Het betreft substantiële stortingen van contant geld op rekeningen van Schotte gedurende de periode dat hij gedeputeerde was in de Eilandsraad. Het zou in totaal gaan om een bedrag van 350 duizend euro.

Acht dagen
Mocht justitie het in het belang van het onderzoek nodig achten kan het voorarrest van Schotte en Van der Dijs na twee dagen verlengd worden met acht dagen. Ze worden dan morgen of vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

© Novum

20 reacties op “Schotte zeker twee dagen in cel”

 1. @jochem,

  kom graag even met bewijzen voordat je een bedrijf van iets beticht wat niet waar is…
  Bel ze anders op om te vragen hoe het zit of kijk op hun website. www.ecoenergycuracao.net. Ze zullen je graag helpen. Dit is geen reclame, dit is gewoon iets rechtzetten.

 2. @sharon. Eigen goedkope manier van reclame maken. Uiteraard heb jij belangen bij eco. Allemaal vriendjespolitiek. Iedereen weet dit toch. Op een gegeven moment ga jezelf in je eigen leugens geloven?

 3. @fechai, we wonen op CURACAO!!! dus niets zeggen over Nederland!!

 4. Sharon, van onze Centrale Bank en zijn dictator Tromp kun je alles verwachten.

  Zoals het aannemen van zijn nicht de Lannoy zonder bancaire ervaring, zonder sollicitatieprocedure in een niet bestaande functie tegen een salaris van 30,000 per maand.

  Wat hij daarna nog eens herhaalde met Tara Asjes, die alleen horeca ervaring had en ook daarin een fiasco was. Bij Holiday Beach handhaafde ze zich alleen omdat dat bedrijf van pappie was. En haar eigen Taco Time ging daarna in no time failliet.

  En Tara Taco moet nu de Centrale Bank adviseren?

 5. @ jochem,
  Het verhaal dat Schotte eigenaar is van Eco Energy is pertinent onwaar. Schotte heeft geen enkele relatie met Eco Energy, behalve dan dat hij minister van Energie was ten tijde van de toelating van het terugleveren van zonne energie. Destijds zijn er diverse bedrijven opgestaan die zich daarop zijn gaan richten en daar Eco energy al sinds 2009 bezig is met alternatieve energie besparingsmogelijkheden, zij ook. Denk je nou echt dat bijv. de Centrale Bank een installatie van ruim 700kw bij Eco Energy koopt als zij iets met Schotte van doen hebben?

  Je stelling dat ze goedkope troep gebruiken voor hoge prijzen slaat ook nergens op. Zij gebruiken enkel de beste materialen en kunnen door de vele grote installaties voor de scherpste prijzen inkopen. Mijn zonnepanelen doen het prima! en leveren iedere maand meer op dan gedacht!

 6. Ik heb niet gestemt voor dhr.Schotte. Maar jullie moeten ook niet vergeten Nederland is ook een mafiastaat.

 7. Ik bied 1,000 gulden voor een foto van Schotte in Bon Futuro tenue, het stond Cicely werkelijk beeldig.

 8. Het wordt de hoogste tijd het eiland schoon te vegen van dit sort uitwassen.

 9. Stonden maar 20 man te protesteren.. mensen als Godett en Monk en werknemers van lovers.. andere mensen moeten gewoon hard werken voor hun centen

 10. Dat eco energy was toch ook van hem? Je zal maar gekocht hebben daar. Opgelicht met hoge prijzen voor goedkope China troep. Ja dan verdien je lekker. Hij bedriegt ook nog steeds zijn landgenoten ook buiten de politiek.

 11. ik lees net dat er 50 actievoerders waren op het wilhelmina plein om Schotte te steunen.

  50? ik las ook dat Van Dijs zijn personeel vrij gaf om te komen protesteren.
  dus van de 50 waren er 48 personeelsleden.
  de andere 2 ware Peppie en Kokkie van het welbekende komedianten advokaten kantoor.

  veel vrienden heeft Schotte….

 12. Detentie van Schotte en zijn concubine met 8 dagen verlengd. Een baby is het slachtoffer.

 13. @positivo, 2 jaar land een land leegroven? en maar 10 jaar? In sommige landen krijg je er de doodstraf voor.

 14. Prive fotograaf van Gerrit voelt al nattigheid en begint om zich heen te slaan..

 15. Hij heeft genoeg op zijn kerfstok voor,…..(voorzichtige schatting / gokje),…..10 jaar in het gevang!

 16. Die lopen over een paar dagen weer vrij rond hoor, maak je geen zorgen. Hey het is Curacao 😀

 17. Die 350,000 euro was volgens Schotte consultantsinkomen.

  Ooit gehoord van een consultant die de MAVO nog niet heeft afgemaakt?

  Om nog maar niet te spreken van het feit dat al zijn bedrijfjes in een faillissement eindigden, vaak met een veroordeling door de rechter wegens creditcardmalversaties.

 18. Politieke vernedering door speculatie en bittere afgunst, die al jaren aan de gang is: Een verziekt volk.
  Men is ervan overtuigd, dat hun verziekt leven door periodiek bloed zuigen, een beter levensvorm zal krijgen. In feite zijn ze allemaal niet anders. Velen beschouwen zich als zalig verklaard en kunnen zich veroorloven anderen aan te wijzen om hun natuurlijke eilandelijke bloeddorstigheid te kunnen lessen. En dit door pure domheid, omdat zij zelf niet weten hoe te kunnen graaien. Deze lafhartigheid zal zich jaren blijven herhalen tot wanneer zij iets anders gevonden hebben, dan Schotte om hun onbeschaamde oer eilandelijke moordlustigheid te kunnen botvieren. Het zit allemaal diep verborgen.
  Door de langdurige druk is het reeds zover, dat zij elkander dagelijks van hoog tot laag vernederen en vermoorden, maar zijn geenszins ervan bewust. De gemeenschap, van staat tot volk is ziek, geestelijk
  onbewust niet normaal en gestoord. Wetten en regels zijn lucht! Zij weten allerlei clandestiene manieren om elkaar het bloed onder de nagels te halen, terwijl zij daarbij lustig carnaval en séhoe aan het “wappen” zijn. Er zijn heel weinig reddingsmiddelen hiervoor, velen zullen eerst heimelijk afgeslacht moeten worden, voordat deze cultuur van moordlustigheid zal verslappen. Wie zal volgen na Schotte, mits zijzelf niet reeds door Hein bezocht zijn! Maar ja, “noblesse oblige”.

 19. 350.000 euro is ongeveer 850.000 NAF.
  maar hij is een uitstekend adviseur, dus zijn salaris is het dubbek en dwarts waard.
  hij heeft overal nota”s van en heeft keurig aangifte gedaan bij de belasting.
  Dus het OM heeft niets om hem vast te houden.
  Peppie en Kokkie hebben een makkie….

 20. Normaal gesproken vindt een MOT melding plaats als de transactie meer dan 49999 gulden is. Blijkbaar was elke storting of opname bij voorbaat verdacht. Kan ook zijn dat elke opname na een storting van laten we zeggen 120000 gulden bij voorbaat als verdacht werd gekenmerkt. Ik hoop in ieder geval dat het rete-dik dossier sterk genoeg is om voor eens en altijd af te rekenen met deze Reforma-kruimeldief.