• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MFK-leiderCURAÇAO – Gerrit Schotte is aangehouden in verband met het onderzoek-Babel. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Ook zijn vriendin Cecily van der Dijs is gearresteerd. De twee worden momenteel verhoord, aldus het OM.

De ex-premier en zijn vriendin worden verdacht van valsheid in geschrifte en het witwassen van geld. Volgens het OM heeft er geen huiszoeking plaatsgevonden in de woning van de arrestanten.

27 reacties op “OM: Arrestatie Schotte wegens witwassen”

 1. Beste Zeelandia, men vergeet dat Bouterse in Nederland (bij verstek) veroordeeld is voor acht jaar gevangenisstraf. Is dit vergeetachtigheid of gewoon domheid ?

 2. @ dhr Willems kan iemand (bij voorkeur dhr Willems zelf) uitleggen wat hij bedoelt te zeggen? Ik kan er werkelijk geen touw aan vastknopen…

 3. “Kleine wasjes, grote wasje….!”

 4. ik lees net in de Amigo dat er 50 actievoerders waren op het wilhelmina plein om Schotte te steunen.

  50? ik las ook dat Van Dijs zijn personeel vrij gaf om te komen protesteren.
  dus van de 50 waren er 48 personeelsleden.
  de andere 2 ware Peppie en Kokkie van het welbekende komedianten advokaten kantoor.

  veel vrienden heeft Schotte….
  alleen R.Williams is een echte vriend van Schotte, maar hij woont in belgie en heeft niet mee hoeven betalen aan het wanbeleid van Schotte.

 5. @ kat. wiels al vergeten?

  Die is door Asjes heilig verklaard dus daar moeten we afblijven 🙂

 6. Desi Bouterse is ook nooit veroordeeld.. onschuldige man dus

 7. En Desi, Jij bent onschuldig, zalig verklaard ……dat jij anderen als een schoft durft aan te wijzen. De meeste dieven en schoften, als jij, lopen rond, hebben een grote smoel om hun
  zalig- en heiligheid te kunnen verkopen. Neem een spiegel en kruip weg man!

 8. Politieke vernedering door speculatie en bittere afgunst, die al jaren aan de gang is: Een verziekt volk.
  Men is ervan overtuigd, dat hun verziekt leven door periodiek bloed zuigen, een beter levensvorm zal krijgen. In feite zijn ze allemaal niet anders. Velen beschouwen zich als zalig verklaard en kunnen zich veroorloven anderen aan te wijzen om hun natuurlijke eilandelijke bloeddorstigheid te kunnen lessen. En dit door pure domheid, omdat zij zelf niet weten hoe te kunnen graaien. Deze lafhartigheid zal zich jaren blijven herhalen tot wanneer zij iets anders gevonden hebben, dan Schotte om hun onbeschaamde oer eilandelijke moordlustigheid te kunnen botvieren. Het zit allemaal diep verborgen.
  Door de langdurige druk is het reeds zover, dat zij elkander dagelijks van hoog tot laag vernederen en vermoorden, maar zijn geenszins ervan bewust. De gemeenschap, van staat tot volk is ziek, geestelijk
  onbewust niet normaal en gestoord. Wetten en regels zijn lucht! Zij weten allerlei clandestiene manieren om elkaar het bloed onder de nagels te halen, terwijl zij daarbij lustig carnaval en séhoe aan het “wappen” zijn. Er zijn heel weinig reddingsmiddelen hiervoor, velen zullen eerst heimelijk afgeslacht moeten worden, voordat deze cultuur van moordlustigheid zal verslappen. Wie zal volgen na Schotte, mits zijzelf niet reeds door Hein bezocht zijn! Maar ja, “noblesse oblige”.

 9. Ik ben telurgesteld in schotte, want hij heeft glen sulvaran niet ingehaald wat betreft het grootte van het bedrag. want hoeveel ZOU hij hebben wit gewassen? en hoeveel heeft sulvaran in zijn stichting gestopt? hihihi.
  als schotte geld zou hebben witgewassen dat uit het buitenland afkomstig is. heb ik dat liver dan een sulvaran die het uit de kas van de regering heeft gestolen, of visa jasjes die gefraudeerd heeft met het credit cards endergelijke toen hij nog bij selikor werkte, ja hoor jullie premier. maar het gaat steeds beter met curacao sinds schotte geen premier meer is, kijk om je heen. curacao is toch lekker wonen nu. ik bedoel high standards; hoge werkloosheid, hoge aantal atroko’s, hoge prijzen, hoge percentages afname toerisme. well done ivar nog even volhouden en dan zijn we net als Zimbabwe. oh en ook dat gratis ziekenhuis dat ivar en vriendjes hadden beloofd, gaat hoeveel kosten??? hihihi nou liever schotte dat geld ZOU hebben wit gewassen dan geld uit de kas van de overhei grijpen. by the way rabobank heeft voor miljoeoen wittgewassen, ja rabobank u weet toch de nederlandse bank. hihihihi

 10. @Zeepie,
  Die schurk is schuldig, punt uit, einde bericht.

 11. Mas serka di Bon Futuro! Haha, dat is een goeie!

  Hopi pret

 12. Kunnen ze ook gelijk een haar analyse doen naar het gebruik van verboden verdovende middelen?

 13. We zitten allemaal te juichen,maar wat ik niet begrijp is over de huidige situatie op curacao.niemand ziet wat er ook nu gebeurd dat er veel geld van de burger wordt verspilt?is de huidige parlement beter?of zijn we blind?en maar zeuren en juichen over schotte.er zijn nog andere zaken dat we ons zeker zorgen om moeten maken.zijn wiels al vergeten?

 14. @Pepe, What about de paspoort kwestie van Gerrit, Fransico Schotte????

  Dit was toch gevonden bij Gerrit thuis in z’n kluis???

  Of is dit ook een verzinsel van de O.M.???

 15. Goed nieuws dat er schot in deze zaak zit.

  Valt mij wel op dat niemand gewoon z’n naam gebruikt…….Bang voor represailles? Over Curacao’s angst cultuur gesproken….:(

 16. Mas serka di Bo
  n Futoro!

 17. Laten we nu met z,n allen hopen, dat die Schotte tot de bodem wordt verhoord en uitgekleed ! Schurken moeten goed aangepakt worden, en zeker op Curacao. Ze hebben al zoveel kapot gemaakt.
  Johnny, Curacao

 18. Schotte is pas schuldig als hij veroordeeld is. Dus allemaal, niet voor je beurt praten!

 19. Hij zal wel na verhoor weer worden heen gezonden en dan kriijgen we natuurlijk het media offensief van zijn aanhangers (net zoals bij Godett destijds).
  Dan is het allemaal de schuld van Nederland, van de corrupte rechters, van iedereen ………behalve de schuld van Schotte natuurlijk.
  Krijgen we te horen dat hij wordt aangeklaagd omdat ‘hogere machten’ tegen reforma zijn, dat het racisme is en dat er van die stortingen geen meter klopt, dat het allemaal gelogen is of anders heel normaal verklaarbaar. Schotte is immers een begenadigd consultant en tja, die hebben nu eenmaal krankjorem tarieven. Dus heel logisch dat hij dit soort bedragen krijgt gestort.

  En het ongeschoolde deel van de bevolking ?
  Die gelooft het allemaal en laat zich weer voor het karretje spannen.

 20. Reforma in de gevangenis samen met zijn kornuiten onder andere zijn ex min van financiën!!!

 21. Don’t start the party just yet. It’s Curacao. OM and all rest of the system is just as corrupt. For the right price, nothing will happen.

 22. WOW about f….g time and doe he has his special place in “Bon Forturo”. Now let see how good the case is against them

 23. Het actief, maar zeker het passief stemrecht moet van deze man worden afgenomen.

 24. Yes, this iz a Good Day !! Heb hier in Mokum de vlag uithangen, maar met reserve…… Zoals gewoonlijk, zal oom Norman ongetwijfeld voor ons reeds een communique klaar hebben liggen, waarom Heiko en het OM naar een sepot toewerkt. Taalfouten in PV / zoekgeraakt formuliertje bij MOT-buro of iets dergelijks.
  Did I hear someone mention justice for the criminally priviliged in the banana republic?

 25. Ben ook benieuwd naar de reactie van het sprekende mantelpak Stella van Rijn, die 2 jaar lang als een schaduw achter Schotte heeft aangelopen en haar zakken gevuld.

  En ik ben voor het eerst blij met die malle privefotograaf van Schotte, Ramsay Soemanta, die nu foto’s in Bon Futuro mag gaan schieten.

 26. En al die meelijwekkende MFK meelopers en profiteurs, van Amerigo Thode tot Sheldy Osepa, nu maar weer gaan roepen dat het een complot is.

  Ze maken zich er zelf met de dag belachelijker mee.

  Net als de 40,000 die voor de Reforma getekend hebben.

 27. Hoeraaaaaaa……………………..
  Zullen we vandaag tot nationale feestdag verklaren of wachten we nog even
  op de dag dat hij veroordeeld wordt?