• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Henk Pasman uit zijn zorgen over de verkeersveiligheid op de Julianabrug.

Ik heb gelezen dat ook de verkeersborden van de Julianabrug vernieuwd zijn. Aan de linkerbaan van de noordkant zijn de bordjes (50 km/uur) ver in het verleden geplaatst. Deze zijn vergaan door de zon en dus niet vernieuwd. Ik heb al eerder een verzoek aan Openbare Werken (OW) gedaan om deze borden te vernieuwen, plus te bepalen welke snelheid er op deze brug gereden mag worden. Daarnaast moet deze snelheid natuurlijk gelden voor alle vier rijbanen!

Tussen de twee rijbanen is een onderbroken streep geschilderd, maar dit zou (tenminste bij de helling) een doorgetrokken streep moeten zijn, zodat men niet van rijbaan mag veranderen. In het verleden zijn er verschillende kop- en staartbotsingen geweest, doordat de weg na de top pas overzichtelijk is. Harder dan 60 km/uur per uur rijden, plus onvoldoende afstand houden is de belangrijkste reden van dit soort botsingen.

Er is wel beter asfalt gebruikt maar geen betere wegdekverf. Daarnaast zie ik aan de Otrabandakant nu een nieuw bord met maximale asdruk van 1.5t, echter niet aan de Pundakant. Er zijn dus nu twee borden voor het gewicht namelijk ook een maximum gewicht van 45t. Probleem met deze 45t-borden is dat als je het bord ziet je niet meer terug kunt of afslaan, dus wat dan? Deze borden horen geplaatst te worden bij elke afslag, zowel voor als na de brug zodat dan een alternatieve route gekozen kan worden. Ook deze moet worden aangegeven! Als het van belang is zowel asdruk als totaal gewicht aan te geven dan horen beide borden overal onder elkaar en niet los van elkaar geplaatst te worden. Openbare Werken gaarne actie!

Julianabrug A

Julianabrug B

Julianabrug C

Julianabrug D

6 reacties op “Ingezonden: Verkeersveiligheid Julianabrug”

 1. Is er eigenlijk wel een weegbrug op het eiland?

 2. @ Johnny

  als je niets beter te schreeuwen hebt en niet het onderwerp begrijpt en daarop fatsoenlijk reageert, doe dan niet de moeite om dit soort domme zinnen te produceren en de lezer daarmede lastig te vallen.

  Henk Pasman
  geboren in 1944

 3. Waaw trucks van 30 asses… inderdaad nodig om de 45 ton te halen…
  Met andere woorden een truck over de brug mag nooit meer dan 9 ton wegen (oplegger met 3 achter asses, 2 midden en een voor as) maar volgens mij vliegen de selikor trucks ook al met 10+ ton over de brug met 2 assen…… hoe zit dat dan?

 4. Dus ABC bussen mogen er ook niet meer over heen. Een brandweer truck moet dus rond gaan. Een Ambulance heeft ook een asdruk welke hoger ligt als 1.5TON.
  Zal wel een foutje zijn en 15TON asdruk zijn. Wat normal in EU 12TON per as is.

 5. Fantasties heren overheid. Onze brug ziet er weer geweldig uit!

 6. lokale innovatie: vrachtwagen met 30 assen, massa 45 ton, 1,5 ton per as, voldoet aan beide borden!