• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vermistCURAÇAO – Een onbekend aantal speurhonden uit Nederland wordt in Panama ingezet bij de zoektocht naar de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon. Dat heeft Betsaïda Pitti, die de zaak vanuit de Panamese justitie aanstuurt, gisteren op een persconferentie bekendgemaakt.

Een woordvoerder van de familie van het tweetal bevestigt dit.

Speurhonden
De speurhonden gaan assisteren bij een nieuwe zoektocht die de Panamese autoriteiten binnenkort op touw zetten. Wanneer dit gebeurt en wanneer de honden aankomen in Panama is onduidelijk. Mogelijk wordt ook de hulp van buurland Costa Rica ingeroepen.

Eerdere zoekactie
Een eerdere zoekactie waarbij Panamese speurhonden en helikopters werden ingezet, leverde niets op. De 21-jarige Kremers en Froon (22) zijn sinds 1 april niet meer gezien. Zij wilden die dag mogelijk een wandeltocht ondernemen nabij het plaatsje Boquete. De officier van justitie liet verder weten dat de bankpassen van de vrouwen niet zijn gebruikt sinds hun vermissing.

© Novum

1 reactie op “Nederlandse speurhonden helpen bij zoektocht Panama”

 1. Natuurlijk…… de door (o.a.) VS geleverde trackhonden deugen voor de veiligheid van het kanaal. (smokkelwaar, verstekelingen) Deze zelfde DoJ/HS-kennels in Florida leveren ook aan 10th Mountain Division & Special Operations Command om vermiste kameraden terug te vinden in Afghanistan. Been to these kennels twice now.
  Maar … ehhh…. voor het vinden van deze meiden, moeten doggies uit het kikkerlandje worden ingevlogen om Socorro Selva/PTJ Panameña te leren hoe het moet.
  Delusions of Grandeur, I say. Spock said it best: this is not logical, Jim.
  Claro, ojala que les encuentren sano y salvo a las muchachas!!