• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

mfk2CURAÇAO – “Hou vertrouwen in Reforma omdat dit het volk meer macht zal geven en meer controle over de handelingen binnen de politiek.” Zo luidde de boodschap van MFK-leider Gerrit Schotte tijdens het vierjarig bestaan van Movementu Futuro Kòrsou (MFK). De viering van het jubileum vond afgelopen zaterdag plaats.

Volgens Schotte kan er op deze manier meer stabiliteit binnen de politiek worden gerealiseerd.

Toespraak
In de sede van de partij aan de Lindberghweg kwamen sympathisanten en partijleden bijeen om het vierjarig bestaan te vieren. De dag werd geopend met het programma ‘Un Mihó Kòrsou ta Posibel’. Er kwamen diverse onderwerpen ter tafel, die de afgelopen vier jaar de politieke gemoederen bezighielden.

Reforma
De MFK-leider informeerde de aanwezigen daarnaast over de stand van zaken omtrent Reforma. “Er zijn inmiddels ongeveer 40 duizend handtekeningen verzameld. Steeds meer mensen realiseren zich dat Curaçao niet verder in  de politieke onstabiliteit waarin we verkeren”, stelde hij. “We moeten ons gezamenlijk inzetten voor een welvarend Curaçao, waar er werkgelegenheid is voor alle inwoners.”

mfk1

mfk3

34 reacties op “Schotte : ‘Hou vertrouwen in Reforma’”

 1. Leuk Schotte moment was toen hij in San Francisco tot ergernis van alle spelers en trainers het veld opliep bij het Nederlands baseballteam, waar hij zich als nationaal onderdeurtje met een reuzen-ego wilde laten feteren voor de cameras.

  Ze moesten toen een trainer tegenhouden die Schotte uit het stadion wilde schoppen omdat hij het hele trainingprogramma in de war schopte.

 2. REFORMA IS GESLAAGD: Schotte is naar Bon Futuro.

  Nu nog even het stemrecht afnemen van alle 40,000 die de Reforma getekend hebben en Curacao wordt een paradijs.

 3. Mooiste Schotte moment was zijn valse aangifte bij Fatum van een inbraak bij hem thuis waar voor een groot kapitaal gestolen zou zijn.

  Bij het technisch onderzoek bleek vervolgens dat de ‘inbraak’ van binnen naar buiten had plaatsgevonden.

  Schotte ten voete uit. Alles gaat bij hem mis: zijn bedrijven gaan failliet, zijn huwelijken lopen op de klippen, zijn fraudes worden ontdekt en zijn kabinet valt.

  Niettemin moeten we Schotte dankbaar zijn, want door deze zelfingenomen blaaskaak werd politiek op Curacao geweldig amusement.

 4. Ik ga lekker door met Reforma vanuit het gevang.

 5. Schotte is om 8:15 gearresteerd op het terrein van WTC.

 6. Beste Schotte moment was toch dat hij aangifte had gedaan van vermissing van zijn diplomatiek paspoort.

  Bij de inval in zijn huis wegens een witwasonderzoek werd dat paspoort ddarna keurig opgeborgen in zijn kluis gevonden.

 7. hou vertrouwen heb ik ook gedaan in de rechtspraak…… schotte is vanochtend gearresteerd.

 8. Mijn Scotti moment is telkens als hij zich als klein onderdeurtje meteen CV van 4 semesters MAVO op elke plaats waar wereldleiders samen zijn naar voren wurmt en zich op de voorgrond weet te plaatsen, met een dikke bobbel in zijn broek van plezier.

  Tegelijkertijd zie je dezelfde wereldleiders aan elkaar vragen wie deze tuinkabouter nu eigenlijk is. Enkelen dachten zelfs dat Scotti de ober was en bestelden een rode wijn bij hem.

 9. @pinokkio. Ik geloof er ook geen ene bal van dat hij 40.000 handtekeningen heeft. Wie gaat dat vaststellen? Mogen we dat ook zien? Hij mag hopen dat bij de handtekeningen ook een bijhorende indentiteit kopie is achtergelaten. Want anders kan ik ook zelf meer dan 40000 handtekeningen bij elkaar halen op een stukje papier.

 10. Laten we een top 10 maken van de mooiste Schotte momenten.

  Mijn Schotte moment was toen hij zichzelf in Forti verschanst had na de val van zijn rampzalige regering. Hij schermde toen met een schriftelijke steunbetuiging van de minister president van de Kaaiman eilanden.

  Diezelfde minister president van de Kaaiman eilanden werd een week later gearresteerd wegens corruptie!

 11. “Hou vertrouwen in Reforma omdat dit het volk meer macht zal geven en meer controle over de handelingen binnen de politiek.” Zo luidde de boodschap van MFK-leider[…]

  Er werd 900.000 op jouw bankrekening gestort door een dubieuze persoon volgens de media. Ik denk dat de bevolking zeer graag wil weten wat hiermee ”betaald” is.
  Over ”meer controle over de handelingen binnen de politiek gesproken…”

 12. @titanic, wat denkt je zelf? Metry en zijn familie zijn zelf ook boeven.. alleen wat handiger

 13. Hij riep toch heel duidelijk en heel hard dat Reforma geen politieke beweging was en losstaat van MFK.

  Weer een leugen waarmee hij toch wel wat handtekeningen heeft opgestreken.

  Opsluiten deze man.

 14. bij de laatste verkiezing okt, 2012 behaalde MFK 18450 stemmen (van de 86971 uitgebrachte). Waar haalt hij die 40000 handtekeningen nu ineens vandaan ? Dat zou een niet te geloven wisseling van het stemgedrag in korte tijd van de kiezers zijn.
  Mijn conclusie : de handtekeningen, als die er al zijn, zijn niet op transparante maar op Schotte-wijze binnengehaald.
  Deze handtekeningen zijn juridisch -en staatsrechtelijk- van nul en generlei waarde.

 15. Het kwaad op Curacao heeft een duidelijk gezicht: Schotte en MFK. Alle mensen (of hun directe familie) die recent crimineel in het nieuws gekomen zijn (moordenaars, ontsnapte gevangenen, slachtoffers van afrekeningen) zijn op Facebook vriendjes met Schotte (als enige politicus). Dat zegt wel het een en ander…

 16. Toon Hermans kon het niet beter, wat een onzin weer, volhouden met liegen en de boel belazeren.

 17. Wat doet Farro Metry op de foto bij MFK?

 18. ruim 40% van het volk gaat schaamteloos weer op hem stemmen….
  er was laatst een peiling.
  18% gaat op de MAN stemmen… kortom een ruime meerderheid!!!
  dus deze ellende gaat zich weer herhalen.
  Wanneer grijpt het OM in, om deze dieven te pakken????

 19. Er zijn toch talloze aanklachten met bewijs ingediend tegen deze man? Waarom doet het OM niets?

 20. Stabiliteit tsja… laten we eens beginnen met kwaliteit, helderheid en eerlijkheid in de Curaçaose politiek.

 21. Ha, ha ha, ha,………………………………….
  Zo een goeie heb ik lang niet gehoord.

 22. En de alom als bekend staande psychopaat en pathologische leugenaar blijft volharden in en met zijn doel om de bevolking van Curaçao bewust te belazeren en te bedriegen. Die hele Reforma onzin “en dat weet hij donders goed” is een verdekte verkiezingscampagne die hij al twee jaar buiten verkiezing strijd om gebruikt om constant in de belangstelling te staan dit zijn ook duidelijke trekken van een psychopaat lees maar eens na op Google beste mensen!.

 23. Volgens mij moet het zijn “Schotte meer macht zal geven en meer controle over zijn duistere handelingen”

 24. Dit zijn wolven in schaapskleren, je moet wel lef hebben !

 25. Schotte = marionet van de maffia

 26. Schotte heeft goed de pest in als hij wordt gedwongen te vertrekken. Dat moet dus voortaan anders. Er is tegenwoordig een screening van ministers voordat ze kunnen aantreden. Daar komt. Schotte nooit meer doorheen. “Verzin een list” moet hij hebben gefluisterd tegen zijn Tom Poes. Dat was vlug geregeld. Reforma. Het verlossende woord. Hervorming dus. De Staten worden dan een kletsclub zonder enige controlerende macht, de MP wordt rechtstreeks gekozen en benoemt vervolgens zijn eigen Ministers en tussentijds overstappen naar een andere partij kan ook niet meer. Ziehier de nieuwe vorm van Dictatoriale Democratie. In Cuba en Venezuela hebben ze ook zo iets. En in Noord Korea geloof ik. Miljoenen guldens worden er intussen gespendeerd voor dagelijkse televisiespotjes die de mensen moeten wijsmaken hoe goed die Reforma wel is voor het land. Ik noem het de leugenaarswedstrijd.
  De geldschieters achter deze politieke vondst hebben namelijk allemaal langlopende strafprocessen tegen zich lopen. Soms met bevroren banktegoeden in US. Die willen vrijheid van handelen en geen politiek of politioneel gezeur.
  Afspraken met Nederland worden gesaboteerd. De Three Stooges proberen de rechterlijke macht onderuit te halen. Ze weten dat de Makamba’s toch te netjes zijn. Aan de andere kant worden medewerkers van de Centrale Bank zwart gemaakt en nieuwe incompetente medewerkers worden alvast in bankposities gemanouvreerd Nederland houdt zijn mond, want Curacao is een zelfstandig land natuurlijk. En Caribische politiek is toch heel wat anders.

 27. Het woord vertrouwen en Schotte gaan niet samen, dat heeft deze fraudeur in zijn ‘carrière` wel bewezen.

 28. Als hij maar vaak genoeg zijn leugens herhaalt (Wiels deed dat ook dagelijks op de radio) gaat hij het vanzelf geloven en velen met hem. Je ziet duidelijk dat 99% van degenen, die op de TV zijn reforma bepleiten, totaal niet weten waarover ze praten. Hij kan onmogelijk door de screening komen, maar helaas durf ik niet te beweren dat hij niet zal winnen. Ook de 2/3 meerderheid zal hij niet halen om de dictatoriale reforma erdoor te krijgen. Een plekje in SDKK is toch echt het beste voor hem en voor het volk, maar er wordt wel veel geduld van het volk verlangd.

 29. 40 duizend handtekening als voorwaarde voor verkrijging van een lot waarmee je een auto kunt winnen, handtekeninge die straks zo overhevelen naar MFK, verkapte stemmenkoperij, dat is het

 30. Op de foto prominent in beeld Rudney Garmes, voormalig afwashulp van de Cactusclub aan wie de MFK de controle op de regering had toevertrouwd.

  De goede man weet nog niet eens of de aarde rond is.

 31. Vetrouwen hebben in een doodrijdende vreemdganger, herhaald veroordeeld voor creditcardmalversaties, verdachte in een mega witwaszaak, betrapt op verzekeringsfraude en in de korte tijd dat hij de meest rampzalige ministerpresident van Curacao ooit was miljoenen belastinggeld over de balk gooiend aan dure vakantiereizen, een privefotograaf, en een reeks bodyguards die hem van zijn MAVO-3 minderwaardigheidscomplex moesten afhelpen.

  Iedereen die achter deze clown aanloopt moet zich de ogen en oren van zijn hoofd schamen.

  Laat de Reforma zijn dat Curacao er eindelijk in slaagt dit soort oplichters uit de politiek te houden. Dan tonen we aan dat we de bananenrepubliek ontgroeid zijn en kunnen e zelfstandig worden.

 32. “Hou vertrouwen in Reforma omdat dit het volk meer macht zal geven en meer controle over de handelingen binnen de politiek.”

  Dit is een leugen, want de constructie Reforma voorziet helemaal niet in meer macht voor het volk maar (nog) meer macht voor de MP-er. Eigenlijk een dictatuur met een andere naam. En die 40 aanwezigen in de Sede van MFK hebben ieder 1000x getekend voor het lijstje van Gerrit. Ze zullen wel een zere pols hebben gekregen. En nu als bedankje een monoloog van Schotte, een hapje en een drankje. Bon Siman!

 33. Ongelooflijk,…….!

 34. veel beloven en niets geven doet alle gekken in vreugde leven.

  de mensen hebben niets geleerd……
  om misselijk van te worden.