• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Een opmerker wil meer aandacht vragen voor de illegale activiteiten in de zoutpannen van Jan Thiel.

Hieronder heb ik een aantal foto’s van de recente illegale activiteiten in de zoutpannen bij Jan Thiel. Ik weet niet of u hier wat mee kunt, maar wij vinden het storend worden.

De zoutpannen worden steeds droger en dat is duidelijk leuk voor de mensen op quads, scooters en motoren. Wat begon met af en toe een quad is nu al uitgegroeid tot een grote groep die wekelijks hun bijeenkomst hier houdt. Het is inmiddels al niet meer veilig om je auto te parkeren bij de ingang van de zoutpannen bij Sorsaka, want als ze er niet goed langs kunnen rijden ze gewoon langs je auto met krassen en deuken tot gevolg. De dagelijkse wandelaars, hardlopers, fietsers die genieten van de rust, flamingo’s, andere vogels en de natuur moeten nu ook uitkijken, deze groep doet dat niet.

Ik zou graag willen dat er wat gebeurd, voordat het helemaal uit de hand loopt. De zoutpannen worden alleen maar droger en de groep steeds groter. Ik weet niet wie ik hiervoor kan bereiken en ik hoop dat ik op deze manier misschien de juiste mensen kan bereiken die hier wat aan kunnen doen.

janthie3

janthiel2

jan thiel1

janthiel4

27 reacties op “Ingezonden: Illegale activiteiten in zoutpannen Jan Thiel”

 1. Als bewoner van deze buurt hoor ik vaak de crossers op de zoutpannen. Bij mij gaat het niet zo zeer om het geluids overlast maar vooral om de natuur. Dagelijks lopen er mensen naar de zoutpannen om te genieten van de mooie natuur en vooral de flamingo’s. Crossende quads is nou eenmaal een last. Ik ben zelf jong en begrijp dat quad rijden een leuke bezigheid is. Maar er zijn, zoals hier ook wordt aangegeven, genoeg andere plekken waar je lekker los kan gaan zonder de natuur te verstoren. Trouwens even voor de duidelijkheid, ik ben geen nederlander. Ik ben hier op Curacao geboren en getogen. Aan de berichten van de crossers te lezen gaan zij erg kinderachtig om met deze situatie. Helaas is het nou eenmaal een feit dat dit overlast is voor onze mooie flamingo’s.

 2. Als dit alles is. Ik dacht dat er heel wat loos zou zijn toen ik de titel las. De schrijver moet zich niet zo aanstellen en zich met belangrijkere zaken bezighouden.

 3. Allereerst snap ik niet waarom ervanuit gegaan wordt dat alleen maar Nederlanders hierover klagen…. (Zo van de Yu Korsou geeft niet genoeg om de natuur om hierover te klagen ofzo?).
  Flamingos zoeken een stille plek om hun ding te doen, het geluid van crossende quads zal hun zeker bereiken en hun natural habitat verstoren.

  En waarom kan er niet gecrossed worden bij de vlakte van Hato? Daar heeft zeker niemand last van je

 4. Ik behoor geneens bij de groepering van quads, en ik woon geeneens op Curacao. Maar ben daar wel geboren EN getogen. EEN advies heb ik voor deze “snicht” aka verrader en een klikspaan, GA er eens een kijkje nemen! Ga is kennis maken met de jeugd, praten doet meer dan je denkt. Je moet iemand waarderen zodat een ander jou ook kan leren waarderen, OP DEZE MANIER leren we elkaar NIKS!
  Want het enige wat ik in zo een situatie als quad rijder zal doen, is kijken in welke richting die foto gemaakt is en een “DonderBoos” op je huis afgooien. Want wat je doet is niet om hun te helpen, het is om je eigen goed te voelen. Zulke vormen van “egoisme” wordt niet gewaardeerd op het eiland.
  EN NOGMAALS, je bent een bewoner van een wijk waar over het algemeen alleen maar welvarende mensen wonen, GA EENS een kijkje nemen, maak kennis met wat je nu beledigd en zal je zien. HELP hun met misschien een mini baan!
  Foto’s op het inet zetten en je klacht als een “pannekoek” indienen heeft geen nut. Want je moet de principe begrijpen, dat deze quadrijders het doen OMDAT als hun het op straat doen, heb je ook wat te klagen. Dus ik zal zeggen, trek een broekie aan, doe genoeg sunblock op, en “DO SOMETHING ABOUT IT”. Ga geen mensen zitten beledigen omdat jij geen jeugd heb gehad of het manier van leven op een eiland niet begrijpt.
  Dit is gwn SCHANDALIG! voor beide partijen BTW!

  Een fijne dag voor iedereen gewenst. STOP di hode bati boka ku otro, BAN yuda otro!

  Vertaal dat maar is met je camera!

 5. Beste Quad-rijders,
  Even het kader schetsen waar deze discussie over gaat.
  Wij hebben helemaal niets tegen het beoefenen van jullie hobby. Ik kan legio plaatsen opnoemen op het eiland waar je vrijelijk je gang kan gaan zonder gestoord te worden door niemand. Begin maar met de vlakte van San Pedro. . Doe een dagje uit en ga op de oude dragstrip van Koraal Tabak helemaal uit je dak.
  De zoutpannen van Jan Thiel zijn onderdeel van een ecologisch systeem en leefgebied voor dieren. Het gaat er niet om dat jullie zijn gewend te doen wat er in jullie hoofd opkomt. Het gaat er om dat jullie bewust zijn met wat je gaat ondernemen. Het kleine eiland Curacao, de klip in de Caribische zee die decennia lang vele bewoners mens, dier en plant een habitat heeft geboden op zijn grond gebied. het minste wat wij kunnen doen is dit eiland te koesteren en gezamenlijk ervoor te zorgen dat de dieren, mensen en planten zich thuis blijven voelen. Met jullie gedrag zorgen jullie er nu voor dat het ecosysteem daar verstoort raakt. Ruimen jullie de rommel op die je toevallig meeneemt of blijft dit ook achter.
  Het kan niet zo zijn dat er geen verantwoordelijkheid wordt gedragen en genomen voor het leefbaar houden van het eiland.
  Jullie geven aan dat je je verveeld. Kan me daar weinig bij voorstellen als ik zie hoe het eiland ervoor staat. Organiseer en profileer je als een groep jongeren met een visie en een missie voor het eiland. Haal voldoening uit sociale projecten waardoor jullie het respect krijgen die je verdient. Grow up en laat dit infantiele gedrag achter je. Laat zien dat je een jui di Korsow bent en dat je graag een steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van nos dushi Korsow. Misschien dat je met dit positieve gedrag de geest krijgt en zelf zo ver komt dat je het land gaat besturen. Dit vanuit je hart en het verlangen je in te zetten voor het eiland.Dan pas krijg je respect.

 6. gasten wij nederlanders hebben geen jeugd gehad!wij zijn allemaal groot geboren!daarom zijn wij tegen die dingen !

 7. nou in nederland word ook door de polders gecross !eenden dood rijden en fietsers om rijden !ja lekker belangrijk toeristise activiteit!dat is ook deel van onze activiteiten!iedereen zijn hobby! maak maar een speciale plek voor ons om te crossen!want bij jou in de tuin mag het ook niet!

 8. Ik ga volgende week naar curacua, het zou top zijn als ik een dagje kan crossen, lijkt mij een leuke toeristische attractie. Ik ga zeker bij de zout pannen kijken, naar de crossers en de flamingos. Als je overdadige regels wil moet je lekker in NL gaan wonen

 9. ik vind dat jullie geen respect meer heben voor andere mensen, niks meers is goed op curacao, wanneer ze denken om te gaan smokkelen, of drugs verkopen zijn ze ook fout bezig, laatt ze met rust, ze zijn bezig met een hobbie, jullie hebben niks meer om te doen dan alleen deze mensen achter te volgen?? daarom zijn de meeste curacaoenaars tegen nederlanders!!!

 10. Leuk dat de bikers zelf ook reageren en voor zichzelf opkomen! Ik vind dat ze zeer zeker een punt hebben.

 11. Ik vind t echt bizar hoe jullie hierover denken. Wij (crossers) doen niks illegaals bij de zoutpan.want het staat niet in de wet geschreven dat wij daar niet mogen crossen. De zoutpan is een PUBLIEKTOEGANGKELIJKE PLAATS.. dus een ieder is daar welkom of jullie het leuk vinden of niet. Waar de flamingo’s zich bevinden word niet gecrossed. Gekrast aan de auto’s gebeurd OVERAL.. punda, parkeerplaats van een supermarkt. Jullie nederlanders hkuden van ZEUREN. Jullie zoeken overal dingen om over te gaan zeuren. Jullie hebben geen poot om op te staan. Tenzij de overheid een wet invoerd dat t het illegaal is om daar te crossen.. MOGEN WIJ GERUST DAAR CROSSEN!!!

 12. Juni, s c en Dan. Prima als jullie je hobby wil uitvoeren, maar gebruik ook je hersenen om te bedenken wat je doet en waar je het doet. De gevolgen zijn erg groot voor de zoutpannen. Respect voor Natuur op Curaçao is heel ver te zoeken. We moeten het hier vooral hebben van de toeristen. Dus lijkt het me ook logisch dat we ook iets te bieden hebben.

 13. Sommige landen hebben hun eigen dingen , je kan niet op een eiland gaan wonen en verwachten dat men zich aan jou gaat aanpassen die jongens zijn gewend om dat te doen laat ze dat doen , de dag dat jullie het voor hun moeilijk gaan maken gaan ze jullie lastig
  Vallen . Curacao is curacao het is geen Nederland dus jullie kunnen niet naar curacao gaan en denken dat jullie Nederland van curacao kan maken ten eerste andere cultuur ander soort mensen etc die jongens zoeken een afgelegen plek om hun stunts te doen moeten jullie juist goed vinden of mogen ze Bij jullie in de tuin komen stunten nee tog
  Wat hun doen is een sport waarom motiveren jullie die jongens niet maak een speciale plek voor hun zodat ze kunnen stunten, maar nee jullie willen het gaan verbieden wat moeten ze daarna gaan doen jullie wegpesten nee tog wees blij dat ze jullie niet gaan lastig
  Vallen of in opstand gaan komen om jullie daar weg te krijgen.

 14. Dit is gewoon Bullshit. Op straat mogen wij geen stunts doen. dus wij zoeken un plek die wij niemand last kunnen vallen, is ook niet goed. wij hebben niemand z’n auto gedeukt of gekrast. dus kom niet met jullie bulshit of hoepel op terug naar nedereland. of is het beter dat wij overvallen plegen of drugs gaan gebruiken. dit is een sport voor ons.

 15. ei fuck jullie wat moet wij gaan doen stellen onder de boom.zitte
  nos.no ta stoord die.flamingos niet geen.enkele keer.hed.ik hun zie weg vliegen
  beter laat ons.mets rust.

 16. Mijn reactie is! Wattt is jullie brobleem met ons ? Ik ben 1 van die bikers daar dus als voor jullie ales id een probleem fuck off deze is curacao van ons niet van jullie . Wat moet ons doen kriminal worder drug verkooper onder een boom zitten watt is jullie probleem dat is onze hobby dus daar is niet een openbareweg dus is een grote zoutpan

 17. De overheid moet van dit gebied en alle andere gebieden waar flamingo’s broeden natuurgebieden/stiltegebieden maken. Zo voorkom je dit aanstellerige domme gedoe.
  Stel ook een paar boswachters aan die toezicht moeten houden op alle natuurgebieden.

 18. Ik zou Charles Cooper vragen, die wist ook zo goed hoe t met Caracasbaaischiereiland moest ! sorry grapje . Het is te gek voor woorden , kan de boel niet op een andere manier afgesloten worden, anders weer een mooi stuk natuur verkwanseld . Zonde

 19. Hier is niks illegaals aan op Curaçao hoor!! Gewoon wat YDK die het eiland vernielen en vervuilen.. Moet toch kunnen?? Pas maar op dat ze je geen foto’s zien maken anders wor je nog overvallen!!

 20. meerdere malen heb ik op eigen initiatief met behulp van een looder , grote bolders laten leggen langs de weg naar Jan Thiel ter hoogte van de hoogspanningslijn.
  Aqua electra heeft die vervolgens weer verwijderd( onderhoud powerline) maar niet meer terug gelegd !APNA ,de eigenaar van dit terrein doet er totaal niets aan om het gebied af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer . Het gebied staat bekend als ” conserverings/stilte gebied.en moet als zodanig gerespecteerd worden.
  Als de polite/overheid hier niets aan wenst te doen en zodoende weer een stuk bijzonder natuurgebied laat vernielen, dan moeten we er zelf wat aan gaan doen !
  Ik denk hierbij aan iemand met een looder en dat de mijnmaatschappij een paar truckloods bolders sponserd !
  Contact QPO informatie informatie .

 21. Ik ben het hier helemaal mee eens. Deze personen maken ook het terrein stuk door heel hard door de modder te squeren.
  Er ligt officieel altijd een grote steen voor de ingang van de zoutpannen zodat quads daar niet doorheen kunnen maar die steen wordt regelmatig door deze personen weg geschoven zodat ze er wel doorheen kunnen.
  Misschien moet er eens een permanentere baricade komen komen zodat alleen fietsers en wandelaars er langs kunnen!

 22. Prima dat eens iemand dergelijk a sociaal gedrag aan de kaak stelt, ben daar vaak geweest en het is daar prachtig, ook historisch en cultureel gezien.
  Ordehandhavers, grijp eens daadkrachtig in!!!!

 23. Helemaal mee eens, dit moet direct stoppen. Er is sowieso al veel overlast van die quad-rijders op de reguliere weg, dit zou de druppel moeten zijn. Als ze zo graag willen crossen, laten ze het dan op de openbare vuilnisstort van Sint Joris doen, dat was vroeger ook ooit een mooi natuurgebied…

 24. trriest, maar Curacao ten voeten uit…..
  totaal geen respect voor natuur/milieu.
  maar de politici gaan hier niets tegen doen, daar kunnen ze niets aan verdienen….

 25. verstoor de flamingo’s en andere vogels niet met de asociale quads.

 26. Dit zijn de mensen die meer respect verlangen in het verkeer,
  maar respect voor de natuur en voor natuurliefhebbers hebben zij zeer zeker niet.
  Algeheel verbod voor dit soort gedoe in de zoutpannen, en wel onmiddellijk graag,
  voor ook dit te laat is, overheid.

 27. Het is werkelijk van de gekke dat dit mooie natuurgebied door quadrijders wordt vernield en verstoord.

  Een onmiddelijk verbod voor gemotoriseerd verkeer in de zoutpannen is vereist en daarop dient door de politie gecontroleerd te worden met straffen als inmiddelijke inbeslagname van de quads.

  Opmerker, bedankt voor dit bericht met foto’s.