• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

paspoortCURAÇAO – De wachtlijst voor de aanvraag van een paspoort bedraagt momenteel twee tot drie maanden. Dat zegt minister Etienne van der Horst in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2. Van der Horst bevestigt dat de achterstanden nog niet zijn ingelopen.

“We hebben maatregelen getroffen door mensen overuren te laten werken, maar dat heeft niet het effect wat we willen”, zegt Van der Horst. Met de vakantieperiode voor de deur wil de minister haast maken om de wachtlijst in te korten.

Sedula
Ook de achterstand van sedula’s is nog niet weggewerkt. Medio 2013 raakten de machines voor de vervaardiging van sedula’s defect. Begin september 2013 ging de Raad van Ministers akkoord met de aanschaf van drie nieuwe machines. Met de aanschaf van machines en materiaal om nieuwe sedula’s te vervaardigen was een bedrag van rond de drie ton gemoeid. Van der Horst verzekerde destijds dat de achterstand eind vorig jaar zou zijn ingelopen.

Etienne van der Horst in gesprek met Rick Hart.

14 reacties op “Nog steeds lange wachtlijst paspoort en sedula”

 1. Ik dacht dat de machines kapot waren….zo te zien zijn de mensen het probleem. Zij werken gewoon te langzaam!

 2. @Marijke, wel een beetje laat hoor..

  trouwens je kan nu een vlucht boeken naar Nederland en dan heb je binnen 5 dagen een nieuw paspoort!

 3. Schandalig is het!! ben vanochtend geweest voor een afspraak die ik op 15 september kan krijgen. daar gaat onze zomervakantie, we worden als criminelen gestraft en kunnen dus de hele zomer niet weg…er zijn zoveel werklozen, iedereen kan leren een paspoort te verlengen. zet al die mensen eens aan het werk!!

 4. @Jan, Misschien wel bestels maar het geld is verdwenen net als met die brandweerwagens

 5. Hopelijk wordt er een uitzondering op de wachtlijst gemaakt voor mensen, die wegens een acute medische behandeling naar het buitenland moeten, want anders zouden er doden kunnen vallen.

 6. @ Zeepie. maar we zijn alle gegevens kwijt van Nederlanders die hier voor 2009 wonen. Ik vind het ook vervelend dat ik dat iedere keer moet vertellen. U dient een nieuwe originele kopie te regelen van uw Verklaring van Rechtswege,

  Als ze alles kwijt zijn, kan je onmogelijk een nieuwe kope regelen of bestaat er hier een map zoekgeraakte stukken en waar?

 7. Weet iemand waarom de levertijd van een sedula momenteel zo lang is?
  Met die 3 nieuwe machines moet de achterstand snel zijn ingelopen.
  Of zijn die machines helemaal niet besteld?

 8. waarom niet gewon een koppeling tussen kranchi en het bureau toelating. Trouwens zal asjes hem ook op zak hebben als hij een nieuwe aanvraagt, zijn NVT verklaring.

 9. Opvallend: niemand schaamt zich ook in dit geval weer voor deze beschamende situatie.
  Is er een ander land in de wereld, die dit presteert?

 10. 6 weken gewacht voor ik mijn sedula kon verlengen. Er waren vier wachtenden voor mij.
  Ik woon meer dan 40 jaar op Curacao. Geen vragen over kwijtgeraakte gevens. Binnen 10 minuten was ik weer buiten.
  Waaom lange wachttijden? Op de lijst bij de receptie bij Kranshi streept men af wie er komt. Ik had laat in de ochtend een afspraak. Er waren maar enkele namen doorgestreept want de mensen komen gewoon niet opdagen. Personeel zit te wachten.
  Als iedereen zich aan de afspraak houdt is e rgeen wachttijd. Maar je wij zijn op Curacao……..

 11. En al die ambtenaren maar klagen dat ze zo weinig verdienen………pardon, krijgen. Verdienen doen ze niets, ze krijgen veel geld en voeren geen donder uit.

  Ik ken mensen die vlak voor het verstijken van het paspoort naar Nederland reizen en daar op Schiphol een nieuw paspoort aanvragen. Dat hebben ze dan maximaal binnen 5 dagen in huis.

  Hier op Curacao ?
  5 maanden………hopelijk !

  En dan praten we over een eiland met een kleine 150,000 inwoners, oftewel net zo groot als een kleine stad in Nederland. Daar kun je je paspoort ook in no-time regelen.
  Deze van der Horst, en al zijn lamlendige ambtenaren moeten zich diep schamen. Na het maken van 2 paspoorten gaan ze waarschijnlijk 2 uur pauze houden, want ojé, ze hebben zo hard gewerkt. Gewoon 8 uur per dag hard werken is er niet bij.

 12. @Zeepie, Waarom geef je dan niet gewoon je originele VrR? Of heb je die niet meer?

 13. kon beter een nieuw paspoort aanvragen want op 1 mei jl afspraak verlening paspoort gemaakt en 2 september aan de beurt. met een beetje geluk eind september paspoort. al met al een totale wachttijd van 5 maanden.

 14. Gisteravond geweest voor cedula. “Sorry meneer, we weten dat u al meer dan 15 jaar op het eiland woont, dit de 4e verlenging van uw cedula is, maar we zijn alle gegevens kwijt van Nederlanders die hier voor 2009 wonen. Ik vind het ook vervelend dat ik dat iedere keer moet vertellen. U dient een nieuwe originele kopie te regelen van uw Verklaring van Rechtswege, die zullen we dan verwerken en u krijgt een nieuwe cedula.” Bedankt sukkels bij Kranchi! Een nieuwe kopie kost Naf 195 sinds 1 april 2014. Je betaalt hier dus zelf voor de fouten van de ambtenaren.