• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

winklaarCURAÇAO – De twee gevangenen die gisteren ontsnapten uit een SDKK-gevangenis zijn nog spoorloos. Een grote klopjacht van politie, Marechaussee, marine en Kustwacht heeft nog niet tot resultaat geleid. De zoektocht wordt vandaag voortgezet.

Toeristen op Mambo Beach kregen gisterochtend de schrik van hun leven. Een groot aantal agenten rende met getrokken pistolen en zware wapens over het strand op zoek naar de misdadigers.

Ontsnapping
Eerder meldde de politie dat het om vier gevangenen ging, maar dat bleek niet juist. Het gaat om twee zware jongens, de 26-jarige Liomar Winklaar en de 23-jarige Eni Carmelia. Zij hadden kort voor hun ontsnapping twee gevangenbewaarders mishandeld. Een van hen werd gewurgd tot hij buiten bewustzijn was en de ander werd vastgebonden.

Meubelwerkplaats
De ontsnapping was voorbereid in de meubelwerkplaats van de gevangenis waar Winklaar en Carmelia les kregen. De twee gebruikten een lang stuk hout dat ze tegen de gevangenismuur plaatsten om over de muur te klimmen en te ontsnappen in de richting van het strand.

Zoekactie
De politie zette direct een uitgebreide zoekactie op touw in de buurt van Koraal Specht en op het strand en kregen ondersteuning van de marechaussee en vier zogeheten combat trackers van het korps mariniers. De Kustwacht zette een helikopter in.

Ervaring
Winklaar heeft ervaring met ontsnappen. In maart 2009 wist hij na een korte gijzeling ook te ontsnappen. Hij werd een maand later weer opgepakt. Hij is veroordeeld tot 24 jaar cel voor het plegen van een dubbele moord op een Nederlandse echtpaar in 2005.

Verkrachting
Carmelia werd in 2012 veroordeeld tot negen jaar cel voor een overval op en de verkrachting van drie vrouwen: twee Nederlandse vrouwen van wie er een bij het Openbaar Ministerie werkzaam was. Tijdens dat onderzoek bleek hij nog een vrouw te hebben verkracht in januari van dat jaar. Een deskundigenrapport stelde destijds vast dat de kans op herhaling groot is.

© Novum

3 reacties op “Ontsnapte gevangenen nog spoorloos”

 1. Just read the article of the escapees from Aruba – Nice Pictures and at least you can see who they are. Besides, there is no mentioned what-so-ever of the other four people that escaped SDKK at the same time or the two that escaped the next day. Why not????

 2. Liomar Winklaar die die 71 jarige Arie Mulder en zijn 74 jarige vrouw Ana Perit Gentil vermoorde met zijn zusje van 17..

  Leuke familie!

 3. Dit tuig is lopende reclame voor het snel invoeren van de doodstraf.

  Het is toch belachelijk om de wet respecterende burgers 25 jaar lang de 300 gulden per dag die een gevangene kost te laten betalen voor dit schorem?