SDKK gevangenis Bon FuturoCURAÇAO – Enkele gedetineerden van de SDKK-gevangenis in Koraal Specht zijn vandaag ontsnapt. Het exacte aantal staat niet vast, waarschijnlijk gaat het om vier tot zes gevangenen. Die overmeesterden een bewaker, pakten zijn dienstwapen af en braken uit. Momenteel wordt een zoektocht uitgevoerd naar de ontsnapte gevangenen. 

Verkeer in de omgeving van Koraal Specht moet er rekening mee houden dat sommige wegen afgezet kunnen zijn. Inmiddels zoekt de politie ook met helikopters naar de ontsnapte gevangenen.

6 reacties op “SDKK-gevangenen ontsnapt”

 1. Soms vraag ik me af kunnen mensen niet erst goed nadenken voordat ze een opmerking geeft. Het is niet verboden om te vluchten en buitn dat heeft een gedetineerde veel tijden om de bewaarders te bestuurderen naar hun handeling. En dan pakken ze hun kans als ze die krijgt. Dus gewapend met een vuurwapen, wapenstok of taser maakt niet uit als ze een bewaarder kan overmeester. Een werk als gevangenbewaarder heeft zijn risico’s ermee.

  Ik heb trouwens 5 jaar ervaring van de gevangenis van Curacao en werkt nu al 15 jaar in Nederland als penitentiaire intichtingwerker, (gevangenbewaarder. en het blijft een risico werk.

  Realjustice.

 2. Lekker zo’n gewapende bewaker. Krijgen vluchtelingen de doodstraf ? Stokken en tasers werken toch beter in een gevangenissituatie.

 3. Belachelijk : één enkele bewaker (zogenaamd?) overmeesteren en je staat buiten als zware crimineel 🙁
  Nou als dat zo gemakkelijk gaat, wie gaan volgen? Wel het eiland af want dat moet volgens de alom bekende regel : als je het hier niet bevalt, dan vertrek je maar, ja toch?

 4. @ inderdaad Bin Brian bin,las vanmorgen dat hij niet naar het WK mag dus genoeg tijd om zijn straf uit te gaan zitten en wel op Curacrim natuurlijk, hij komt namelijk Amerika niet in wegens zijn strafblad

 5. Inderdaad, helicopter boven mijn huis (Sta. Rosa). Hoop dat ze ze vinden!

 6. Eindelijk plek voor Brian Mariano!