• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Jeanne-Marie Francisca thumbCURAÇAO – Minister Jean-Marie Francisca schiet tekort in haar beleid ten aanzien van huursubsidies voor woningbouwstichting FKP. Dat zegt directeur Arthur Con naar aanleiding van het onlangs gepubliceerd rapport van de Algemene Rekenkamer Curacao (ARC) over problemen bij de bouw van sociale huurwoningen.

Volgens het rapport is er geen wettelijke basis voor de 600 duizend gulden (van het totale bedrag van 1 miljoen gulden per maand) dat FKP declareert aan huursubsidie bij de overheid.

Loze beloftes
Toezeggingen van Francisca in januari zijn volgens Con tot nu toe niet nagekomen. “De minister zou de subsidies van de FKP-woningen gaan regelen middels een suppletoire begroting. We proberen contact met haar te krijgen, maar dat wil nog steeds niet lukken”, aldus Con. Ook van het formaliseren van de beheersovereenkomst heeft de directeur tot op de dag van vandaag niets gemerkt. In de beheersovereenkomst wordt de financiering van het onderhoud van de FKP woningen vastgelegd.

Wettelijke basis
Het bedrag van 600 duizend gulden waar volgens de ARC geen wettelijke basis voor is, klopt volgens Con niet. “Die basis is er wel want al onze rekeningen worden gecontroleerd door de accountant”, zegt Con. Hij geeft toe dat er geen formele afspraken zijn met de overheid. Con vindt het de hoogste tijd dat de beheersovereenkomst wordt geformaliseerd. Met het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning is er volgens de FKP-directeur een goede samenwerking met dank aan PNP-leider Humphrey Davelaar.

Arthur Con in gesprek met Rick Hart.

5 reacties op “FKP: ‘Minister Francisca schiet tekort in huursubsidies’”

 1. Oh ja het ligt aan een ander….. Nationale volkssport nummer 1 hier op het eiland

 2. ik kan me wel iets bij voorstellen dat de Minister even eerst alles goed onderzoekt , voordat ze gaat betalen. Op welk grond wordt er huursubsidie gegeven, wie bepaald dat, wat voor soort mensen wonen in de huizen, is er een inkomen toets, welke kwijtscheldingen zijn er geweest door de voorgaande eilandsraadsleden en alnd regeringen gedaan.

  armoede is erg, maar door diverse regelingen is het soms aantrekkelijker om geen poot uit te steken.

  bijvoorbeeld.

  je krijgt onderstand, huursubsidie( in sommige gevallen eigen bijdrage maar 40 gulden in de maand), vrijstelling voor de SVB, vrijstelling nominale bjdrage svb, div. toelagen ,

  waar is de prikkel om te gaan werken, maar de buitenlanders vinden wel werk hier,

 3. PS ministers schieten overal tekort… Asjes kan niet normaal met communiceren met de pers; over de gevolgmachtigde minister hebben we het helemaal maar niet; ondertussen is men bezig met onderwijsminister nummer 6 en Francisca maakt alleen maar ruzie en funcioneert voor geen meter.

 4. Wat een uitstekend Minister .
  Prioriteiten zaken die belang zijn voor bevolking dat die Minister moeten serieus nemen .
  En ook niet te twijfel om direct te kunnen investeren ,nemen ze als een grapje ..
  Of in haar personeel staf zitten er geen Bouwdeskundige

 5. Oftewel:

  “Ik overtreed de regels, maar dat is niet mijn schuld maar die van de wetgever want die heeft geen regels gesteld die overeenkomen met mijn gedrag”