• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

IMG_3118CURAÇAO – MFK-lid Jacinta Scoop-Constancia is van mening dat Minister Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn meer banen moet creëren voor jongeren. “Ban krea trabou pa e yu di Kòrsou”, zei ze gisteren tijdens de algemene vergadering van het parlement.

Scoop-Constancia maakt zich zorgen over de grote werkloosheid en met name de werkloosheid onder jongeren.

Economische groei
“Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten en Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Curaçao (KBB) is gebleken dat de economie met slechts 0,1 procent is gegroeid in de afgelopen twintig jaar”, meldt het MFK-lid. In overige landen uit de regio was de groei volgens Scoop-Constancia gelijk aan 2 tot 3 procent.

Werkloos
Het werkloosheidspercentage op Curaçao is 13 procent en onder de jeugd zelfs 37,2 procent, stelt ze. “Van 2011 tot 2013 betrof het een stijging van 2200 werkloze jongeren (van 24,7 naar 37,2 procent).”

80/20-regel
Volgens het Statenlid heeft de 80/20-regel, het wetsvoorstel waarmee bedrijven 80 procent lokale arbeidskrachten in dienst moet hebben, weinig tot geen effect voor de jeugdwerkloosheid. De regel biedt namelijk geen baangarantie voor de jongeren. Scoop-Constancia hoopt dat de minister een oplossing kan bieden voor deze problematiek en wil daarnaast antwoord op de vraag hoe ze dit gaat aanpakken.

13 reacties op “Scoop-Constancia: ‘Creëer meer banen voor jongeren’”

 1. @Pukkie:

  5. Bij ziekte is de zieke persoon verantwoordelijk voor de kosten. Particuliere ziektekostenverzekeringen bieden hier uitkomst

  6. Het wegvallen van de wisselkoersopslag is een voordeel voor de consument. Dat op Bon. de prijzen zijn gestegen heeft mat dat gegeven niets te maken

  7. Wie denk je dat de kosten van de onderstand betaalt? Mensen met een besteedbaar inkomen. Die lasten drukken zwaar op zowel werkgever als werknemer.

  Maar als je liever voor het socialisme kiest raad ik je aan om het lot van de werknemers in die landen te beoordelen.

 2. Etienne Sambo, op 15-05-2014 om 10:14 schreef:
  Beste Minister, neem de volgende maatregelen en de werkeloosheid smelt als sneeuw voor
  5. schaf verplichte ziektekostenverzekering af: werknemer houdt meer geld over. banen worden aantrekkelijker

  Wie betaalt de kosten bij ziekte ?

  6. introduceer de dollar: inkopen uit het buitenland worden goedkoper door wegvallen wisselkoersopslag: besteedbaar inkomen van werknemers groeit

  Kijk even naar de US$ armoede op Bonaire

  7. schaf onderstand af: lastenverlichting voor werkgevers die nu meer besteedbaar inkomen hebben om personeel aan te nemen.

  Zonder onderstand gaat de helft van dit eiland dood. Wie garandeert overigens dat er dan meer personeel wordt aangenomen.

  Economie van de zeer koude grond, zonder toekomst

 3. Hallo mevrouw, als de minster banen moet gaan creëren, hebt u het helemaal mis. Er moet economische activiteit worden ontwikkeld, waaruit banen voortvloeien. Maar ja, we zijn van u gewend dat u over dingen praat waar u niets van weet. Dat geldt dus voor (bijna) alles waar u over praat.

 4. hoeveel banen heeft de mfk geschapen?
  toen zij de MACHT hadden…
  wat een geleuter van een wereldvreemde tante uit Boca…

 5. Alle bewoners van dit prachtig eiland weten het, „werkloosheid” was/is waarschijnlijk het meest alom gevreesde verschijnsel op Curacao. De omvang en de consequenties zijn ook bekend. het valt ook niet mee er iets aan te doen. De werkloosheid heeft alle sectoren van de economie getroffen. Mechanisatie, industrie, andere dienstsectoren handel, en zelfs het onderwijs bleef niet bespaard, een sector die voorheen onaantastbaar werd geacht. Werkloosheid is dus ook hét schrikbeeld op Curacao. Werkloosheid teistert dit prachtig eiland. Maar kijk ‘ns naar het verschil in de economie volgens MFK-lid Jacinta. Op Curacao is de groei slechts 0,1 procent, terwijl in overige (ei)landen de groei 2 tot 3 procent is/was. Iedereen kent de angst die werkloosheid met zich teweegbrengt. Daarnaast zijn de sociale en de economische kosten van werkloosheid gigantisch.en ze vloeien niet alleen voort uit de directe kosten van uitkeringen voor de werklozen, maar ook uit verlies van belastingopbrengsten waartoe de werklozen zouden bijdragen indien zij actief waren. En daarnaast, werkloosheidsuitkeringen gaan niet alleen steeds zwaarder wegen voor de regering, maar ook voor mensen met een baan, die hogere premies moeten betalen. Het heeft dus een sneeuwbal-effect, een aaneenschakeling van nare bizarre, en enge omstandigheden. Maar het schijnt dat deze Jacinta “ongeschikt” blijkt te zijn voor deze “roeping”. Het aanstellen van deze dame was dus niet selectief. Men wist heel goed dat zij ongeschikt was voor deze functie. Jacinta is dus ongeschikt voor verantwoordelijke positie(s) in de regering. Naar gelang de reacties kan men uitmaken dat deze vrouw een gewetenloze kwaaddoener is. Zij ziet de ernst van de zaak niet in. Zij heeft geen spijt met betrekking tot haar handelwijze. Deze vrouw is gemeen en harteloos, schaamteloos. Zij heeft geen schoon en rein geweten. Mensen zoals Jacinta zijn in staat om graag steekpenningen aan te nemen, zij is iemand die makkelijk verleid en omgekocht kan worden. Mensen die graag het recht buigen. Zulke mensen ontwrichten de handel en benadelen hun eigen burgers. Hoe kan zo iemand in ‘s hemelsnaam een plek in de regering krijgen? Iemand die knoeierij liefheeft? De Curaçaose regering(en) plukken het eiland kaal, terwijl het eiland NIETS, totaal NIETS heeft. Integendeel, het eiland heeft harde en zware (financiële) hulp nodig. Maar deze mensen, deze politici vergeten slechts één ding; DAT HET GEDULD VAN HET VOLK OOK OOIT ZAL OPRAKEN……………………………………………………………….

 6. Beste Minister, neem de volgende maatregelen en de werkeloosheid smelt als sneeuw voor de zon:

  1 afschaffen minimumloon: de prijs voor werknemers daalt dus werkgevers kunnen zich de kostprijs van werknemers beter veroorloven

  2 afschaffen van alle arbeidswetten die ontslag in de weg zitten: werkgevers durven makkelijker personeel in dienst te nemen

  3 verlaag loonbelasting: personeel zal meer verdienen. banen worden aantrekkelijker

  4. voer de wet in: no work no pay. Werkgevers zullen sneller mensen in dienst nemen

  5. schaf verplichte ziektekostenverzekering af: werknemer houdt meer geld over. banen worden aantrekkelijker

  6. introduceer de dollar: inkopen uit het buitenland worden goedkoper door wegvallen wisselkoersopslag: besteedbaar inkomen van werknemers groeit

  7. schaf onderstand af: lastenverlichting voor werkgevers die nu meer besteedbaar inkomen hebben om personeel aan te nemen.

  Voer dit in Minister en wacht 3 jaar. Booming economy op Curacao!

 7. Haar (Jacinta S-C) zou het ‘recht’ moeten worden ontnomen om te mogen spreken!

 8. was u niet de persoon die tijdens uw ministerschap creatief in scheppen van banen bij SVB en BZV helaas alleen voor……..

 9. Elke keer als ik u strandzand vragen hoor stelen waar geen direct of helemaal geen antwoord kan op worden gegeven door desbetreffende minister, ga ik direct naar de Dr J Taams kliniek om mij in de naar uw genoemde slaapkamer op te sluiten om een dutje te doen voor een paar dagen.

 10. Ga u schamen. Uw regering heeft vanaf 10-10-10 ge vaalt voor 99 % met werkgelegenheid werkplekken, jaaaaa voor de familie & co daar waren genoeg werkplekken en zo niet dan werden ze wel gecreëerd, investeerders investeerde niet omdat ze het cabinet Gerrit en de zeven rovers niet vertrouwde, hierdoor zijn verschilde bedrijven naar de filistijnen gegaan. Het is al zoals genoemd gewoon vrachtwagens zand strooien in die ogen waar nu al kruiwagens zand in zitten “MFK- MAN- de Daltons (adv)” .

 11. Scoop Constantia heeft vooral veel banen gecreeerd voor haar familie.

  Deze voormalige winkeldievegge en diplomavervalster, met een strafblad voor meineed ook, dronken zwalkend in Punda gesignaleerd heeft namelijk haar halve familie uit Boca Sami bij de BZV ondergebracht.

 12. Waarom nemen niet ze de uitgewerkte plannen ter verbetering van de jeugdwerkeloosheid gewoon over van het vorige kabinet Schotte waarvan mevrouw Scoop deel uit maakte?
  Ik neem toch aan dat dat kabinet uitgewerkte plannen had, Kortom vrouw Scoop: vragen stellen is makkelijk , zeker als de bedoeling daarvan is om zand in de raderen te gooien, maar zelf met oplossingen komen i een heel ander zaak.
  Had destijds maar wat meer tijd in deze problematiek gestopt i .p.v. in die onverkwikkelijke kwestie van die decompressietank. en andere zaken die het daglicht niet konden verdragen,

 13. Heeft zij ooit iets betekend in het scheppen van banen. Het enige wat zij schepte waren grote hoeveelheden alcoholhoudende dranken en goederen die aan anderen toebehoorden en verder heeft ze voor de maatschappij nog nooit wat betekend.
  Ga je schamen, ga naar Boca Sami en ga in een hoekje zitten huilen.