• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – De rechtszaak tegen de 23-jarige bestuurder die in augustus 2013 een verkeersongeluk veroorzaakte op de EEG-weg, is aangehouden tot 10 september. Bij het ongeluk overleden drie wandelaars. De bestuurder reed zonder geldig rijbewijs.

De zaak is aangehouden omdat de man een nieuwe advocaat heeft die nog het dossier moet inzien. De rechter ging hiermee akkoord. Een vroegere datum voor de rechtzitting bleek organisatorisch niet mogelijk.

10 reacties op “Rechtszaak dodelijk ongeluk wandelaars aangehouden”

 1. @Answer, Maatregelen van RRCK of niet.. Nelson had nooit en nimmer de auto mogen besturen? Anders kunnen we net zo goed rijbewijsen afschaffen toch? Wat is het punt ervan? en naast dat hij niet had mogen rijden reed hij niet maar vloog hij! (kijk naar de schade van de auto en je weet genoeg) en dan ook nog doorrijden.. Trouwens ongeluk gebuerde niet op een rotondo maar op een stuk weg daarvoor waar de renners langs de kant van de weg rende en niet op de Weg!!

 2. Het is maar te hopen voor Dos Santos dat hij eerlijk berecht wordt door het Curaçaos gerechtshof!! Er zijn namelijk heel wat mariniers, die totaal niet zenuwachtig worden van de naam Dos Santos

 3. ik neem aan dat de verdachte vlak voor 10 september weer een nieuwe advocaat neemt die vervolgens ook weer “het dossier moet inzien”. De nauwelijks onafhankelijk werkende rechterlijke macht doet hier niet moeilijk! Trias politica : bestaat niet meer op dit eiland.

 4. Zou de Haïtiaan die het Nederlandse echtpaar heeft dood gereden ook een tig jaar mogen wachten tot hij zijn straf mag uit zitten, nou ja het enige verschil is dat hij zit al vast vanaf het dodelijk ongeval en dat kan je niet zeggen van deze 23 jarige , het zal wel aan de naam liggen die hij heeft dat hij nog vrij rond loopt na drie mensen te hebben vermoord zonder rijbewijs . Het schijnt allemaal te mogen hier op Curacrim.

 5. P.s. hetzelfde is toen met Schotte gebeurt, hij had de goede schoonvader toen.
  Die heeft hem uit de wind gehouden.
  maar wel iemand met 118km per uur doodgereden te hebben…
  hij leeft vrolijk verder en steelt zich een weg door dit leven.

 6. Hij heeft de goede naam (Dos Santos), dus hij heeft een goede advocaat en zal bij een eventuele veroordeling in beroep gaan.
  Dan neemt hij Knoops de grootste rar advocaat van NL en hij krijgt vrijspraak.
  het rechtssysteem heeft 2 gezichten.
  1 gezicht voor de arme en 1 gezicht voor de rijke crimineel.

  hij zal het niet express gedaan hebben, maar 3 mensen doodrijden???
  en dan geen straf krijgen????

 7. Straks wordt hij vrijgesproken want het termijn dat hij moest voorkomen is verstreken en hij heeft al veel last van alle negatieve publiciteit..

 8. Juridisch gezien mag je deze man geen moordenaar noemen. Doodslag wordt hem ten laste gelegd, maar wel raar dat de rechtbank de wisseling van advocaat toestaat. Tijd rekken dus. De nabestaanden zien het al gebeuren: hij wordt vrijgelaten, want de club wandelaars had onvoldoende voorzorgsmaatregelen genomen bij het oversteken van deze rotonde.

  In Frankrijk plaatste men op elk punt waar een verkeersongeval met dodelijke afloop te betreuren viel, een zwarte manshoge plaat in de vorm van een mens. Als afschrikeffect. Ik betwijfel of dat hier zin heeft. Mensen blijven als gekken inhalen en juist ook op die plaatsen waar de wegmarkering (ingang Landfill bijvoorbeeld) totaal ontbreekt.

 9. Klasse justitie waarom duurde het zolang , ay nos mes por , op pakken en daarna heb je recht op een advocaat , maar we willen op den duur onafhankelijk zijn , tel uit je winst

 10. Ze blijven tijd maar rekken en hopen dat mensen dit vergeten. Ik durf te wedden dat deze moordenaar vrij wordt gelaten.