• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

StakenCURAÇAO – De werknemers van de Inspectie der Belastingen hebben een lange adem en blijven volharden tot ze hun zin hebben. Of dat betekent dat ze langer staken kan Gregory Wilson van vakbond ABVO nog niet zeggen. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Eerst werd er actie gevoerd door minder te werken, maar de werknemers hebben onlangs het werk helemaal neergelegd.

Ontevredenheid
Het personeel is onder meer ontevreden over het intrekken van een extra toelage. In afwachting van een nieuwe salarisstructuur kreeg het personeel een tijdelijke extra vergoeding, maar die is er inmiddels weer van af. De ambtenaren willen de toelage terug en willen dat er meer mensen worden aangenomen.

Persconferentie
De Abvo belegde gistermiddag een persconferentie in aanwezigheid van de stakende werknemers van de Inspectie der Belastingen. De vakbond wilde hierdoor onder meer benadrukken wat de urgentie van de ambtenaren is. Gesprekken met de overheid, als die er al zijn, willen niet echt vlotten. Tot een afspraak met minister José Jardim van Financiën is het tot nu toe in ieder geval niet gekomen.

Gregory Wilson in gesprek met Rick Hart.

8 reacties op “Belastinginspectie staakt volledig”

 1. @burger:
  ” en al die trage en niet functionerende idioten ontslaan.”

  En gooi in 1 moeite door, ook de soortgelijke douaniers eruit: Dat zou de wachttijd op geïmporteerde bedrijfsgoederen aanzienlijk bekorten.

  Als dat zou kunnen, zullen mijn op Curaçao wonende familieleden, de hemel danken.
  Daar staat weer tegenover dat de nu thuiszittende ambtenaren zich onledig kunnen houden met reacties schrijven op VG: gratis extra amusement voor de lezers 🙂

 2. 5 sterren Ontspanningsoord ¨Belastingdienst de Gezelligheid¨ in staking voor nog meer geld van de belastingbetaler??; lees: nog meer comfort en luxe?? Kill me quickly!!

 3. In de reacties tot nu toe staan een paar goede tips voor diverse ministers:
  – Verbeter de bedrijfsprocessen
  – Goed geautomatiseerd systeem
  – Goed controle systeem
  Met de juiste tools kan de inspectie zijn werk goed doen zodat iedereen op Curacao hier voordeel bij heeft en de belastingdruk eerlijk verdeeld wordt.
  Dus laten we met z’n allen werken aan een visie en deze uitwerken.

  Bijvoorbeeld: In NL krijg je de aangifte IB voor ingevuld en hoef je deze alleen te controleren. Dat maakt de controle een heel stuk efficienter; als we de visie hebben dat we dit willen, dan kunnen we dit!

 4. Laat deze dienst eerst maar eens de achterstallige belastingen gaan innen. Er ligt zoveel geld op straat van wanbetalers zodat als deze bedragen geind worden misschien wel meer dan die 25% bij hun salaris kan komen.
  Met de zo genaamde “verzegelde kassa’s” denkt men meer geld op te kunnen halen maar de wens is de vader van de gedachte. Er zal waarschijnlijk meer buiten de kassa om ontvangen worden dan voorheen. Er is totaal geen controle op in en verkoopfacturen etc.
  Begin dus eerst maar eens om een GOED controle systeem in te voeren. Daarna kan pas gesproken worden over salarissen.

 5. Meteen allemaal ontslaan! genoeg mensen die het werk kunnen doen!

 6. Het eiland heeft geen geld, de burgers liggen krom, ondernemers moeten iedere cent omdraaien en zijn iedere maand uren kwijt bij de belastingdienst, maar deze club wil meer geld hebben.
  I.p.v. de immense verspilling en fraude door politici aan te pakken willen ze weer meer geld hebben. Gewerkt wordt er al nauwelijks, maar toch even een extra toelage ontvangen.

  Als er 1 club zou moeten weten hoe het ervoor staat met de financien van de overheid dan is het de belastingdienst wel.
  Totaal wereldvreemd clubje en straks weer boetes uitdelen als men te laat de papieren heeft ingediend.

 7. Gelijk of niet, ook al krijgen ze een verhoging en ook al komen er meer mensen bij het blijft een ZOOITJE daar. Inefficiëntie ten top!

 8. Het meest logge en overbemande overheidsorgaan gaat staken, wat een grap. Per direct loonbetalingen stoppen, geld gebruiken voor een goed geautomatiseerd systeem en al die trage en niet functionerende idioten ontslaan.

  Ayo