• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VenezuelaCURAÇAO – Leden van de Venezolaanse oppositie hebben vandaag gedreigd zich terug te trekken uit het overleg met de regering. De oppositie meent dat de harde aanpak van betogers de afgelopen tijd niet gerechtvaardigd is en wil daarom niet meer in gesprek met de regering van president Nicolas Maduro.

Volgens onderhandelaars van het verbond van oppositiepartijen, de Democratische Eenheid, is de arrestatie vorige week van meer dan tweehonderd studentenbetogers onaanvaardbaar. Ook de weigering van de veiligheidsdiensten afgelopen maandag om betogers door te laten voor een protestmars naar het centrum is in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens de oppositie is het klimaat nu dermate verziekt dat het de vraag is of de gesprekken moeten worden voortgezet. Ramon José Medina, die namens de oppositie de gesprekken coördineert, zei dat het overleg dat voor maandag en dinsdag gepland stond, is opgeschort. Of overleg dat voor donderdag op de agenda stond wel doorgaat, is nog niet duidelijk.

Protesten
Begin februari gingen studenten en mensen uit de middenklasse de straat op om te demonstreren tegen de hoge misdaadcijfers, de enorme inflatie en een tekort aan basisgoederen. Sinds het uitbreken van de protesten zijn ten minste 41 mensen om het leven gekomen. Zeker 2200 mensen die een rol speelden bij de demonstraties zijn opgepakt.

© Novum

www.versgeperst.com