politieCURAÇAO – Onruststokers in de Zwolse wijk Holtenbroek kunnen een samenscholingsverbod krijgen. Aanleiding is de spanning tussen twee criminele groepen van Antilliaanse afkomst. Daarnaast is er overlast van enkele autochtone buurtbewoners, aldus de woordvoerder van burgemeester Henk Jan Meijer vandaag.

“De criminele groepen maken elkaar de laatste maanden het leven zuur, met als triest dieptepunt een schietpartij vorige maand”, aldus de zegsman. Hierbij viel een gewonde. “Vanwege de dreiging van wraakacties over en weer en onveiligheidsgevoelens van inwoners is gekozen om een samenscholingsverbod op te leggen als dat nodig is.”

Specifiek verbod
Het gaat om een zogeheten specifiek samenscholingsverbod. Het is dus niet zo, benadrukt de woordvoerder, dat iedereen die met drie of meer personen op straat staat de fout ingaat. “Het gaat echt om specifieke personen. Vooralsnog hebben we geen mensen op het oog.”

Brief
Buurtbewoners hebben gisteren een brief van de gemeente gekregen waarin de maatregel wordt uitgelegd. Om de onrust in te dammen kan de politie ook preventief te fouilleren in de wijk. Verder werken agenten met wijkwerkers samen om de problemen in de buurt op te lossen. Woningcorporatie SWZ kan onruststokers onder dwang uit de wijk laten verhuizen als dat nodig is.

© Novum

www.versgeperst.com