• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gebouw Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) scherpt het beleid ten aanzien van drugskoeriers aan. Dat maakt het OM vandaag bekend. Tot nu toe was het zo dat smokkelaars die voor de eerste keer op Hato werden gesnapt met minder dan 2,5 kilogram drugs op zak, heengezonden werden met een dagvaarding.

Was je al eerder betrapt of had je meer dan 2,5 kilo op zak, dan werd je aangehouden en vastgezet.In de toekomst komen ‘first-offenders’ en drugsovertreders met meer dan tweeënhalve kilo er minder genadig vanaf. “In de toekomst zullen alle koeriers die verdacht worden van het vervoeren van verdovende middelen via de luchthaven, dus ook de koeriers die voor het eerst in aanraking komen met politie en justitie en minder dan 2500 gram vervoeren, aangehouden en voorgeleid worden en vervolgens in verzekering worden gesteld”, zo liet het OM vandaag weten tijdens de Hato-zitting.

Hardere aanpak
Deze maatregel staat niet op zichzelf. Veel voorkomende criminaliteit zoals roofovervallen en koperdiefstal worden strenger aangepakt. Onlangs belegde het OM al een bijeenkomst met betrokkenen om koperdiefstal te voorkomen en beter te bestrijden.

1 reactie op “OM scherpt beleid drugskoeriers aan”

  1. Waarmee inderdaad bevestigd is dat Brian Mariano nooit meer hoeft te zitten.

    Rijden met een keuringskaart die een dag verlopen is wordt dus zwaarder bestraft dan de smokkel van een kilo cocaine.